Фирми, свързани с ДПС „изплуваха“ при акцията на МВР, стартирала

...
Фирми, свързани с ДПС „изплуваха“ при акцията на МВР, стартирала
Коментари Харесай

Фирми, свързани с ДПС и Камен Костадинов, „изплуват“ при акцията на МВР в община Поморие

Фирми, свързани с Движение за права и свободи „ изплуваха “ при акцията на Министерство на вътрешните работи, стартирала изненадващо тази заран в община Поморие. Припомняме, че кмет на града е Иван Алексиев от ГЕРБ. Според източници на "Фрог нюз " от въпросната община става дума за съмнителни публични поръчки, свързани с реорганизация и рационализация на рибарското пристанище.
Първата социална поръчка е от 2015 година на стойност малко над 11 млн. лв. с Данък добавена стойност. Любопитното е, че тя се печели от сдружение „ Асара “, в което взе участие небезизвестната компания, обвързвана с Движение за права и свободи и ръководството на Бойко Борисов „ Водстрой 98 “ АД. Собственици на сдружението в този момент са "Хидрострой " и техните представители - Велико Желев, Николай Пашов и Живко Недев.
Друга компания, част от сдружението „ Асара “, е „ Булдони “ ООД със притежатели Емил Гоцев и Иван Николов, сочат формалните регистри. Оказва се, че още една компания влиза в „ Асара “ и това е „ Билдинг комфорт “ ЕООД с шеф Иван Епихов. Има съмнения, че зад компанията стои някогашния народен представител от Движение за права и свободи и знакова фигура на партията Камен Костадинов. Любопитното е, че брачната половинка на Костадинов – Венета и Епихов попадат в управителното тяло на друго сдружение – „ Инвесто 7 “, демонстрират още осведомителните масиви, които прегледа "Фрог нюз ".
Оказва се, че срокът за реконструкцията е бил продължен с 6 месеца и той завършва в края на 2015 година. Половин година по-късно, в средата на 2016 година кметът Иван Алексиев желае от общинския съвет да се провиснал на „ Асара “ още 3 милиона лв., като по-късно тези пари са изплатени. Така сумата за реконструкцията на пристанището набъбва на близо 15 милиона лв.. Нещата, обаче не завършват до тук.
През февруари 2019 година община Поморие открива нова социална поръчка, още веднъж за рационализация на същия обект – рибарското пристанище. Обявената сума е за малко над 5 млн. лв. с Данък добавена стойност, обясниха източниците ни от Поморие. По подигравка на ориста отново печелят 2 от компаниите в познатото ни към този момент сдружението „ Асара “. Това са „ Булдони “ и „ Билдинг комфорт “. Те са изпълнявали също по този начин строителния и авторски контрол и за двете публични поръчки.
В момента се ревизира дали при двете публични поръчки не са били осъществявани едни и същи монтажни действия, както и дали за една и съща работа не е платено два пъти. Особено внимание ще бъде ориентирано към включени спомагателни водолазни услуги, за които общината е броила половин милион лв.. Тепърва ще се нищи дали въобще някой човек се е гмуркал, по този начин както е било разказано по документи.
По случая към този момент има разпитани двама очевидци пред арбитър.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР