Фирми ремонтират пешеходните зони за 650 000 лв. В Шумен

...
Фирми ремонтират пешеходните зони за 650 000 лв. В Шумен
Коментари Харесай

Община Шумен дава употребявани плочки за “направи си сам тротоар”

Фирми ремонтират пешеходните зони за 650 000 лева

В Шумен инициативни и сръчни съседи могат и сами да си ремонтират тротоарите пред жилищните блокове и къщи, общината дава плочки втора ръка. Те са извадени от региони, където се прави изцяло възобновяване.
 trsh1906-2a  trsh1906-2  trsh1906-3
За самодейността “направи си самичък тротоар” е нужно единствено да се подаде заявление и общински служители да видят и снимат терена, който ще се ремонтира, сподели Валентина Йорданова, началник на дирекция “Устройство на територията”. До момента единствено петима шуменци са поискали материали от кметството. Един желал да облагороди региона към вилата си, само че кметството дава плочки единствено за публични пространства, посочи тя. Задължително след ремонта мястото още веднъж се посещава и снима от кметски служители.

Отделно общината е отделила 650 000 лева за ремонт на тротоари в града по 54 улици. В множеството случаи ще бъде положен асфалт, а не тротоарни плочки. Обновяването на тротоарите в Шумен е обвързвано и с унищожаване на остарели дървета, чийто корени са образували “планини” посред пешеходните зони. Започва унищожаване на 14 дървета от типа липа и явен по ул.”Марица” в града със единодушието на домоуправители и живеещи там. Ландшафтният проектант на община Шумен Десислава Лунчева съобщи пред публицисти, че общината ще сади на есен единствено дървета, подобаващи за градска среда. Досегашните на по 50-60 година не са били подобаващи за улично озеленяване.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР