Фирми от типа кърти, чисти, извозва“ жилят клиенти с най-малко

...
Фирми от типа кърти, чисти, извозва“ жилят клиенти с най-малко
Коментари Харесай

Фирмаджиите от сферата кърти, чисти, извозва съдират кожите на клиентите

Фирми от вида " кърти, чисти, извозва “ жилят клиенти с минимум 1000 лева, с цел да им изхвърлят строителните боклуци. Схемата е в началото да споделят по-ниска цена, а откакто свършат работа, да афишират баснословни суми. Ако човек откаже да заплати, го заплашват физически. Това претърпяла Сузана Иванова. За 15 минути работа и 10 чувала със строителен боклук в началото й желаят 2300-2400 лв., само че откакто желае фактура или касов бон, цената пада на 1700 лв., при изискване че услугата коства към 700 лв., показа тя пред " Телеграф “.

Случаят

" Намерих компания в интернет. Звъннах им и те ми споделиха, че до 30-40 мин. ще изпратят сътрудници. Питах какъв брой ще ми коства. Те споделиха, че идването е 100 лв. и на място ще ми кажат цена за отпадъка, като прецизираха, че тя ще бъде сред 100 и 200 лв. на кубик, зависело “, изяснява Иванова. Разминаванията стартират още отсам – камионът идва след близо 4 часа, а не след 40 минути.

Дойдоха 5 момчета, започнаха да събират боклука. След като натовариха отпадъка на камиона, ми оповестиха 2300 лв. цена, споделя Иванова. " Стената, която събориха, е 2.20 х 3.50 и е директно сили 2.5 кубика. Количеството е смешно. Попитах дали могат да ми издадат документ, само че ми споделиха, че би трябвало да очаквам. После ме дръпнаха встрани, споделиха ми, че не могат да ми издадат документ и ще ми коства 1700 лв., като би трябвало да кажа на шефа им, че съм им дала 700 лв. “, изяснява тя и прибавя, че вместо фактура й дали лист от тетрадка с име и автограф. След това момчетата я обкръжили, а тя се уплашила и им платила поисканата сума.

Възражение

Иванова се оплакала на телефона, на който декларирала услугата. Последвало позвъняване от един от участвалите, който почнал да й крещи и да я упреква, че лъже. Разговорите траяли, като в един от тях била отправена опасност за посягане върху собствеността й. Тя се обърнала за помощ към СОТ, телефон 112, Столичния инспекторат и КЗП откъдето й обяснили, че не могат да й оказват помощ.

Проверка

Потърсихме компанията като частен клиент. Разговорът протече уклончиво, като гласът насреща споделя, че оферират безвъзмезден оглед, изготвят оферта и в случай че тя не бъде утвърдена, си потеглят. Човекът твърди, че извозват отпадъците на хранилище " Враждебна “, както и че издават фактура, която не е по Данък добавена стойност. След гледище въпреки всичко за някакви ценови параметри, мъжът показва, че 80 лв. ще ми коства визитата и по 120 лв. на кубик ще бъда таксуван.

Свързахме се и с депото, откъдето ни споделиха, че взимат по 26,40 лева за звук гипсокартон, а в случай че се наеме резервоар за строителни боклуци, коства 180 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР