Фирми, които поставят капани, за да се защитят в убежището на наркотиците в този син град: лекуващ се наркоман

...
Бедните семейства, живеещи в Кенсингтън, неспособни да избягат от престъпния
Коментари Харесай

Бедните семейства, живеещи в Кенсингтън, неспособни да избягат от престъпния пазар на наркотици на открито, са принудени да намерят начини да скрият децата си от ужасите на квартала, докато фирмите измислят трикове, за да държат зависимите и течащите им рани от плътта далеч от краката им, според възстановяващ се зависим, който успя да избяга от общността.

„Бизнесите не издържат дълго. Когато бъдат поставени в общността, общността е склонна да ги разруши“, каза Франк Родригес. „Това не е място, където да процъфтява нещо.“

Кенсингтън привлече международно внимание заради своята прекомерна обществена употреба на наркотици и се превърна във фокусна точка за висока престъпност и бедност в града на братската любов. Кварталът имаше сред най-лошите равнища на насилие и наркопрестъпления в целия град за 30-дневен период, приключващ на 14 август, според данни, събрани от .

„Не можех да си представя, че клиентите на моя бизнес трябва да идват през целия този хаос само за да подкрепя моя бизнес“, каза Родригес, самият собственик на бизнес, пред Fox News. „Кой иска да дойде в този квартал … да пазарува тук? Кой иска да направи това? Никой.“

В Кенсингтън крехките мъже и жените, прегърбени над краката, събират сили да се инжектират за още една корекция. Други, полуоблечени, се препъват по натоварения път или се просват на тротоара, припаднали от фентанил или успокоително - или и двете. Комплекти за свръхдоза, спринцовки и боклук са непрекъснато разпръснати из Кенсингтън авеню.

Собствениците на Cantina La Martina, номинирано за наградата Джеймс Биърд мексиканско място в Кенсингтън, наскоро подчертаха препятствията, пред които е изправен ресторантът им заради публичните наркотици консумация и големи лагери. Съсобственикът Mariangeli Saez каза, че вечерните порции са намалели с най-малко 60% и опасенията за безопасността са накарали доставчиците им да отказват да извършват доставки, съобщи CBS News Philadelphia.

Служителите „трябва да излизат всеки ден и почиствайте многократно“, каза Родригес. „Има игли, повръщано, изпражнения, тела.“

Родригес, който се е занимавал с търговия и употреба на наркотици в квартала, преди да изтрезнее, каза, че ескалиралата злоупотреба с вещества и престъпност в района е накарала някои фирми да направят повече миля, за да запазят витрините си привлекателни за бъдещите клиенти.

„Те трябва да поставят тези луди малки хакове и капани, само за да държат хората далеч от техните препятствия“, каза той. „Има фирми, които поставят спринклерни системи, така че могат просто да са вътре и да натиснат един бутон и спринклерната система да се изключи.“

Но Кенсингтън също е дом на много семейства с малки деца. Един жив жител на Кенсингтън, Роб, каза пред Fox News, че носи пица вкъщи на децата си, за да избегне излагането им на престъпниците и наркоманите, разхвърляни по улиците.

Жителите „дори не могат да пазаруват в собствената си общност ”, каза Родригес пред Fox News.

Коефициентът на насилствена престъпност в Кенсингтън е бил с около 30% по-висок от останалата част от града от 2012 г. до 2016 г., докато средният доход на глава от населението в района е бил половината от средната заплата в града, според проучване на университета Drexel, публикувано през октомври 2019 г. Районът също имаше повече оплаквания относно премахване на графити, незаконно изхвърляне, празни къщи и опасни сгради, отколкото градът като цяло.

„Има хора които буквално само чакат да кимнеш, за да могат да влязат в чантата ти, да ти вземат парите, да ти вземат наркотиците, да свалят обувките от краката ти“, каза Родригес.

Родригес избяга от Кенсингтън като част от неговия път към трезвеността, но се връща почти всяка седмица, за да предостави необходимите неща и житейски съвети на употребяващите наркотици, които се борят. Но въпреки усилията си, лекуващият се хероинозависим каза по-рано пред Fox News, че кварталът продължава да се влошава.

„100% се влошава“, каза той. „И утре ще стане по-лошо, а на следващия ден ще бъде още по-лошо.“

Щракнете върху връзката, за да научите повече за пазара на наркотици на открито във Филаделфия.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР