Фирми и физически лица дължат над 6 млн. лв. на

...
Фирми и физически лица дължат над 6 млн. лв. на
Коментари Харесай

Фирми и физически лица дължат над 6 млн. лв. на Община Банско

Фирми и физически лица дължат над 6 млн. лева на Община Банско. Задълженията са насъбрани от неплатен налог недвижимо имущество и такса битови боклуци.

Повече за казуса споделя в директно включване от града репортерът ни Станислава Христова.

Списъкът с неточните длъжници е оповестен в уеб страницата на Община Банско. Там се вижда, че са към 100 компаниите, които дължат от 5 хиляди до над 500 хиляди лв. на общинската хазна. Има и доста физически лица, които дължат разнообразни по мярка налози и такси.

От Общината споделиха, че все още ще се въздържат от коментар и са подхванали всички нужни ограничения да издирят длъжниците.

Сред най-големите длъжници са жители от Англия, които не са плащали налози за парцели, които имат от 10 години в Банско.
Джеймс Хюс, британец: Горе-долу са сред 7 и 9 хиляди британци, които имат парцели в Банско. Проблеми с заплащането на налози са малко комплицирани, тъй като тези чужденци са вложили тук. Например, купуваш апартамент за 100 хиляди евро. Планът беше Банско да бъде прелестен курорт и новият апартамент да бъде в " новия град ". Но действителността е, че " новият град " е както беше преди 10 години. Предишният кмет на Банско не е правил нищо в този регион. Нямаме асфалт, нямаме тротоари, нямаме улично осветяване, няма и къде да паркираш и тези вложения са съвсем банкрут. Не е правилно, само че аз разбирам за какво тези хора не желаят да заплащат налози. Не са получили нищо от Община Банско, техният бизнес е банкрут и в този момент те би трябвало да продават тези жилища за 1/10 от себестойността.Доста от тези хора са в капан - имат много разноски по тези жилища и нямат доходи, с цел да ги покрият.
Ще проследим по какъв начин ще бъдат взети тези отговорности от английските жители.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР