Фирми глезят служителите си с премии и карти за спорт

...
Фирми глезят служителите си с премии и карти за спорт
Коментари Харесай

Глад за кадри във фирмите, привличат нови работници с 1000 лева welcome бонус

Фирми глезят чиновниците си с награди и карти за спорт

1000 лв. welcome бонус. Това е най-новия шлагер измежду работодателите за привличане на качествени чиновници. В борбата за фрагменти постоянните компании оферират всевъзможни капризи, с цел да притеглят кваливицирани и виновни чиновници.

Т.нар. welcome
бонус варира сред 500 и 1000 лв.. Обикновено обаче той се дава целево - за релокация, т.е. на хора, които ще сменят адреса си поради новия шеф. Още по-иновативно стои офертата за търговски представител в най-голямата платформа за търсене на работа. Там обещаната заплата е в много необятни граници - сред 2000 и 3500 лв. бруто, само че за „ добре пристигнал “ на новия чиновник се поставят сред 10 и 20 % от брутната годишна заплата. Дори да вземем долната граница от 2000 лв., годишно се получава 24 000 лв. и по този начин бонусът възлиза на най-малко 2400 лв., което е повече от една месечна заплата, написа „ Марица ”.

Компанията обаче прекомерно аморфно е описала предмета си на активност и претендентите мъчно могат да се ориентират в какво тъкмо ще се състои работата им.

Организираният превоз, ваучерите за храна, работното облекло, изхранването във ведомствения стол от дълго време не са вест на пазара на труда. Някои шефове дават спомагателен заплатен отпуск, други притеглят с карти за спорт и в допълнение здравно обезпечаване. А трети дават обещание обезпечени два парични
бонуса - за Великден и за Коледа. В огромен цех край Пловдив да вземем за пример, профилиран в произвеждане на части за автомобилостроенето, той е закрепен на 270 лв. и се афишира категорично още при наемането на хора. При месец без отсъствия по здравословни или други аргументи пък върху възнаграждението се прибавят до 255 лв. бруто. Така чиновниците са финансово подтиквани да не се " покриват ".

Верига бензиностанции пък предлага заплата за обслужващ личен състав сред 1700 и 2000 лв. бруто, само че пък с помощта на групов трудов контракт
бонусите са половин дузина. За Коледа се дават в допълнение 60% от работната заплата, за Великден - 50%, половин работна заплата се поставя и за Деня на нефтохимика 2 септември. 500 лв. пък е „ подаръкът от шефа “ за новородено дете на чиновник. Не се изисква никакво особено обучение или умения, само че промените са 12-часови.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР