Фирмените данни са значим аспект от работата на компаниите и

...
Фирмените данни са значим аспект от работата на компаниите и
Коментари Харесай

Тенденциите в анализите на данни през 2024 година

Фирмените данни са важен аспект от работата на фирмите и не е инцидентно, че мнозина ги назовават „ петрола на бъдещето “. Сами по себе си обаче те нямат стойност, в случай че не бъдат проведени и оценени, с цел да дават информация. Тук на помощ идват Business Intelligence (BI) системите , които събират, проучват и ръководят данните в организациите, въз основа на разнообразни източници – счетоводен програмен продукт, CRM и ERP програмен продукт, трафик на уеб страница и други.

През последните месеци този сегмент се развива извънредно динамично под въздействието на изкуствения разсъдък и други нови технологии, а упованията са през 2024 година той занапред да се трансформира още повече. Затова от българската компания за бизнес програмен продукт Тим ВИЖЪН България разгласиха прогноза за трендовете в разбора на данните през актуалната година.

AI (Artificial Intelligence) ще навлиза все по-агресивно в бизнес анализите като асистент както на разработчиците и анализаторите, по този начин и на бизнес потребителите. Генеративният изкуствен интелект към този момент е част от водещи платформи в този отрасъл. Tableau да вземем за пример неотдавна показа своето решение Tableau Pulse като първа стъпка от AI – основаната си тактика за развиване. Изкуственият разсъдък ще намира все по-голямо приложение и в прогностичните разбори, които предсказват бъдещи положения на бизнеса, както и в автоматизирано основаване на визуализации, разкриване на зависимости и разрастващи се трендове и други Създаването на изкуствени интелекти и дигитализацията ще трансформират живота ни през 2024 година

„ Анализите към този момент не са поле, непокътнато за анализатори и IT експерти. Големите BI платформи като Tableau снижават до най-малко бариерите за достъп на увеличаващ се кръг консуматори до силата на данните “ – разяснява Даниела Димова, Маркетинг управител в българската компания за бизнес програмен продукт Тим ВИЖЪН България, която е сътрудник на Tableau в България.

Същевременно фирмите осъзнават рестриктивните мерки на self-service метода и самодейно влагат както в образование на чиновниците си, по този начин и в решения, сходно на Tableau Pulse, в които консуматори без опит в бизнес анализите могат да задават въпроси към данните на натурален език и да получават разбираеми графики, разбори и пояснения.

Тях потребителите могат да употребяват като основа при своите разбори, с цел да спестят време и старания. Примери за това e Tableau Accelerator, който се развива все по-динамично и включва създадени от сътрудници приложения и отвесни решения, които потребителите на Tableau могат да употребяват за по-ефективна работа с данните.

Така се подсигурява освен тяхната сигурност (което ще е основно и тази година), а и се улеснява достъпът на хора от разнообразни отдели до тествани и достоверни данни, подобаващи за тяхната работа.

„ Важно е да се възпитава в екипите освен табиет да търсят и базират решенията си на данните (фирмена просвета, основана на анализите, за която се приказва към този момент от много години), а и дарба да схващат данните и да извличат от тях потребни заключения “ – прибавя още Даниела Димова. Визуалните разбори с тяхната дарба да показват огромни размери данни с разбираеми и лесни за разбиране и обработка графики ще продължат да набират скорост и да се развиват.

Embedded Analytics е метод, който набира все по-голямо известност и разрешава на потребителите да имат достъп до подобаваща за тях информация и да употребяват силата на данните в ежедневната си работа без да прекъсват работния си развой.

Всеки, който желае да се осведоми за най-новите трендове в региона на образните разбори и да усвои умения за работа с едно от най-разпространените Business Intelligence решения в света, може да се включи в идното онлайн практическо образование за работа с Tableau. То ще се организира от 7 до 9 февруари и ще запознае участниците в детайли с главните функционалности, предопределение и положителни практики за работа със системата, а включената практическа част ще им даде опция неотложно да приложат всичко научено.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР