Фирмата, заради която пламна магистрала Струма край Дупница, е в

...
Фирмата, заради която пламна магистрала Струма край Дупница, е в
Коментари Харесай

Фирмата, подпалила АМ Струма, може да остане без лиценз

Фирмата, поради която пламна автомагистрала " Струма " край Дупница, е в процедура по лишаване на лиценза, по информация от Министерството на околната среда и водите, представени от " 24 часа ".

Компанията, " Феникс - Дупница ", въобще не е имала издадено позволение за действия за предпазване на боклуци. Регионална инспекция за опазване на околната среда прави инспекция на терена на 23 май 2019 година и открива нелегално депониране на боклуци на мястото под виадукта на Автомагистрала " Струма ". Издадени са протокол и наставление отпадъците да бъдат преместени и почистени до 31 юли 2019 година

Поради несъблюдение на предписанието, компанията се снабдява с още два акта - за предпазване на неопасни боклуци на неразрешено за това място и за несъблюдение на наставление по Закона за ръководство на отпадъците. Фирмата е имала позволение за осъществяване на действия с боклуци, само че на други два терена в региона, а заради установените нарушавания Регионална инспекция за опазване на околната среда Перник ще премине към процедура по лишаване на разрешението на сдружението за осъществяване на действия с боклуци. Това следва след приключване на законовия период за обжалване на издадените актове и наказателни постановления.

Засега в пълномощията на Регионална инспекция за опазване на околната среда Перник е единствено да издаде наставление за премахване на отпадъците към притежателите на терените. Това са община Дупница и АПИ и тези наставления към този момент са издадени, споделиха от Министерство на околната среда и водите. За АПИ срокът е до 2 септември 2019 година, а за общината - до 19 септември 2019 година Самата структура е съществено повредена от пожара, само че резултатите от експертизата ще бъдат оповестени в петък.

Според проф. Олег Асенов, член на УС на АПИ, на оборудването е направена експертиза с присъединяване на експерти и на представители на изпълнителите. " Направени са проби за резистентност на носещите структури, за изместване на лагери и греди. В края на седмицата те ще бъдат систематизирани и тогава ще знаем дали може от идната седмица примерно да пуснем придвижването единствено в по една лента в една посока ", сподели проф. Асенов. Според него имало индикации, че носещата структура на северното платно е по-увредена и евентуално там стартирането на придвижването ще се забави. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР