Фирмата Трилема Кансълтинг ЕООД, която е еднолична собственост на бившия

...
Фирмата Трилема Кансълтинг ЕООД, която е еднолична собственост на бившия
Коментари Харесай

Владислав Горанов купи офиси за над 750 000 лв.

Фирмата " Трилема Кансълтинг " ЕООД, която е еднолична благосъстоятелност на някогашния финансов министър Владислав Горанов, е закупила пространства за офиси в София на стойност 752 994 лева, заяви.

Справка в Търговския указател сочи, че договорката с продавача " Лазурит 94 " АД е подписана на 27 май. Става дума за парцели в блок 11 на бул. " Цариградско шосе ". Първият съставлява офис на банка с повърхност 145 кв. м, който се намира на сутеренен етаж, а вторият парцел е записан като " образователна занималня на две равнища " и е 136 кв. м. Към него има и прилежащо мазе.

Няма информация парцелите да са купени с изтеглен заем. В последната имуществена заявления на някогашния финансов министър написа, че той има 76 193 лева на влог, а неговата брачна половинка още 11 500 лева Консултантската му компания, която е записана преди по-малко от година, когато Горанов напусна министерския пост, пък към момента не е разгласила годишен финансов доклад.

" Аз към този момент съм отвън политиката и нямам желание да разясня комерсиалната си активност, съобщи Горанов във връзка договорката пред.

Владислав Горанов учреди сдружението си " Трилема Кансълтинг " ЕООД откакто напусна политиката през август 2020 година, Консултантската компания е записана на 14 август със седалище в София, регион " Възраждане ", ул. " Одрин ", бл. 14, вх. " В ", ет. 10, ап. 100.

Предметът на активност е " консултантски услуги в региона на обществените и частните финанси, ръководството и структурирането на предприятия, комерсиална активност в страната и чужбина, комерсиално посланичество и ходатайство, както и всевъзможни други действия, позволени от българското законодателство при вземане предвид и съблюдаване на всевъзможни лицензионни, регистрационни или други условия ".

Владислав Горанов беше отпред на Министерството на финансите през второто и третото държавно управление на ГЕРБ до 24 юли предходната година. След като започнаха огромните митинги против държавното управление, министър председателят Бойко Борисов разгласи, че ще в профил министри заради подозрения, че обслужват Движение за права и свободи и някогашния народен представител предприемач Делян Пеевски. Горанов беше измежду " номинираните ". При освобождението на финансовия министър Борисов го похвали за финансовата непоклатимост и за влизането в чакалнята преди еврозоната и го укори само за несъбраните 700 млн. лв. такси и лихви от хазартния предприемач Васил Божков.

В имуществената си декларация за 2019 година той заявява два жилището - от 82 кв.м, добит през 2007 година, и 50 кв.м, добит през 1997 година Той още веднъж заявява, че употребява безплатно апартамент от 180 кв. м., като време, от което го употребява, е показал 2012 година Жилището, предоставено му от кръстниците, се намира в първокласния комплекс " Есте хоум ", издигнат от компания на братя Домусчиеви. От три години прокуратурата не може да завърши следствието по сигнал, че Горанов живее в първокласен апартамент на предприемач.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР