Фирмата, осъществявала доскоро междуградския превоз, се е отказала с мотива,

...
Фирмата, осъществявала доскоро междуградския превоз, се е отказала с мотива,
Коментари Харесай

​Балчик остана без обществен транспорт до Варна

Фирмата, осъществявала до неотдавна междуградския транспорт, се е отказала с претекста, че линията е губеща. Жители на Балчик, на които се постанова да пътуват до Варна за прегледи и лекуване, са обезпокоени, че няма с какво да се придвижат до такава степен.

Балчик

От месец няма маршрутни коли, които транспортират пасажерите сред Варна и Балчик. Хората, на които се постанова да пътуват, би трябвало да разчитат само на преминаващите микробуси от Каварна и Шабла, само че единствено, в случай че има места.
Урал Юмидов: В краен случай хващаш такси, даваш 50 лв. и отиваш. Тук станахме огромно село, не е Балчик. Аз оня ден вървях до Варна, дадох 40 лв. за двете направления. Кяние Фератова: Понеже малко хора има и превозът е малко, но и тези малко хора се нуждаят от превоз, не всеки има кола, а на мен ми се наложи да ходя на доктор няма, чаках 9 часа и закъснях.Орхан Мюзкя: Няма транспорт, няма да имаме дори.
Хората желаят постоянна линия с най-малко два курса сред двата града - заран и следобяд, с цел да е сигурен транспортът им. От Община Балчик търсят решение на казуса, само че са затруднени, тъй като междуградският превоз е напълно в частния бранш.
Магдалена Георгиева - шеф на Дирекция " Финанси " в Община Балчик: Общината е единствено регулатор и не обезпечава превоза до Варна. По Закона за автомобилните транспорти съгласува маршрутните написания и подписва, е възложител по контракта за превоз, само че самият превоз се реализира от бизнеса.
От общинската администрация са отправили покана към транспортните компании за линията Варна - Балчик, само че единствено една е показала интерес. Водят се диалози, само че контракт към момента не е подписан.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР