Фирмата Ню Геймс АД, чрез която оперира Националната лотария, е

...
Фирмата Ню Геймс АД, чрез която оперира Националната лотария, е
Коментари Харесай

Фирмата на Божков с билетчетата поиска фалит, много хора горят с пари

Фирмата " Ню Геймс " АД, посредством която оперира " Националната лотария ", е поискала да бъде оповестена в несъстоятелност и неплатежоспособност, излиза наяве от Търговския указател. Молбата е подадена в Софийския градски съд.

След обнародването в " Държавен вестник " на измененията в Закона за
хазарта, само държавният Български състезателен тотализатор има право да провежда лотарийни игри. Наскоро управлението на тотото бе заменено в опит да набере бързо скорост и да заеме нишата, оставена от лотарийните билетчета ан Божков, които се оказа, че не заплащат стотици милиони дължими налози.

От компанията настояват, че към този момент не могат да вършат заплащания. Това значи, че не могат да се изплатят и част от облагите. Според неофициалната информация към 40 милионери от
лотарията би трябвало да получат на разсрочени траншове парите си. Именно те ще бъдат и най-големите губещи от банкрута на компанията на Васил Божков.

Един от ужилените милионери Димитър Миряев се оплака, че е взел единствено 240 000 лева.  " Защо държавната комисия по
хазарта е одобрила разпоредбите да се изплащат облагите за период от 20 години, а лиценз се дава за 10 години ", възмути се късметлията.

Екатерина Димитрова от Бургас, която живее в село Константиново, също е с сходна орис. На хартия тя е милионер поради купеното печелившо талонче. Взела е обаче единствено 200 бона.

" Обадих се по националния телефон и на другия ден – в София ", описа още тя. Когато в офис на компанията й дават да подпише документи, схваща, че ще й изплатят 200 000 лв., а другите ще получава на вноски по 40 000 всяка година за идващите 20 години.

" Спадна настроението като разбрахме, споделих, че не съм съгласна ", уточни още Екатерина Димитрова. " Отговориха ми, че това не зависи от тях, а това го постанова Държавната комисия по
хазарта и те като всички останали би трябвало да съблюдават този закон и не могат да го нарушат ", описа дамата, която изясни, че се е свързала във Facebook с още 20 печеливши, които са в нейната обстановка.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР