Фирмата нарушител е издирена и ще възстанови трасето, твърди кметът

...
Фирмата нарушител е издирена и ще възстанови трасето, твърди кметът
Коментари Харесай

Разкопаха незаконно велоалеята на Коматевско шосе

Фирмата извършител е издирена и ще възвърне трасето, твърди кметът на " Южен " Костадин Язов

Велоалеята на Коматевско шосе против някогашния аутлет за спортни артикули беше разкопана в края на предходната седмица, което провокира възмущението на колоездачи. Велосипедисти сигнализираха „ Марица “, че се копае на два метра дълбочина и новият път се унищожава.

„ Това е неприемливо. Алеята и пътното платно са правени преди три години, реконструкцията на булеварда коства на данъкоплатците милиони левове, а в този момент се разрушава. Целият град е посипан с кръпки, ще има още една, освен това на нов бул. ", недоволства един от колоездачите - Румен Бойчев, който постоянно употребява велоалеята.

При инспекцията, осъществена незабавно по предписание на кмета на регион „ Южен “ Костадин Язов и с присъединяване на Общинския инспекторат, се откри, че компанията е работила нелегално.



„ Строителните работи незабавно са спрени и на виновника е формиран акт за нарушаване на Закона за устройство на територията и общинската разпоредба “, заяви Костадин Язов. Той добави, че на профилираната в създаване на ВиК уреди компания „ Илва “ е издадено позволение, само че единствено за изземване на земни маси. Въпреки това строителите са навлезли в пътната част, като са разкопали велоалеята, с цел да инсталират сградно отклоняване на тръбопровод към прилежащия строителен обект. Гаранцията ще бъде арестувана, до момента в който компанията не възвърне нарушената настилка.

Костадин Язов отговори и на различен въпрос, който задава читателят на „ Марица “ - за какво още при ремонта на Коматевско шосе не са прокарани тръбите към въпросния градеж. „ Ако всеки настрана стартира да рови велоалеите, скоро пътят ще се трансформира на сито “, недоволства Румен Бойчев. И твърди, че на различен сектор на Коматевско шосе - до Старческия дом, велоалеята е хлътнала.

„ Отклоненията на ​ВиК към постройките е обвързване на техните притежатели, а не на Общината. При реконструкцията на булеварда е сменен основният тръбопровод, само че Общината няма правно съображение да търси притежателите и да ги задължава да прокарат тръбите “, разяснява кметът на регион „ Южен “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР