Фирмата на 24-годишния Валери Солаков Стройинженеринг-В се оказа е на

...
Фирмата на 24-годишния Валери Солаков Стройинженеринг-В се оказа е на
Коментари Харесай

Фирма на 24-годишен младеж взе втора освежителна поръчка от ВСС


Фирмата на 24-годишния Валери Солаков " Стройинженеринг-В " се оказа е на път да се специализира в поръчките по " ободряване " на парцели на Висшия правосъден съвет. В четвъртък правосъдният съвет разпореди без конкурс на компанията да освежи шест ведомствени жилища за общо 47 999 лева без Данък добавена стойност (57 600 с ДДС).

Това е втора поръчка на Висш съдебен съвет, за която 24-годишният Солаков съумява да се пребори в границите на единствено два месеца. В края на август " Стройинженеринг-В " завоюва поръчката да " освежи " с багра и леки шпакловки пространствата на постройката, където Висшият правосъден съвет заседава. Този поръчка бе за 69 000 лева без Данък добавена стойност (82 800 с ДДС), сподели инспекцията на Mediapool. Целта на ремонта бе новите членове да влязат в неопетнени от предходните членове кабинети.

Деница Павлова от администрацията на Висш съдебен съвет изясни, че при започване на септември съветът е оповестил поръчка за " ободряване " на 4 ведомствени жилището. Срокът на поръчка бил удължаван на два пъти, само че не са се явили никакви претенденти и тя е била прекъсната. Тогава е застъпил новият състав на Висш съдебен съвет и още две ведомствени жилища са се освободили Юлияна Колева и Румен Боев, членове на остарелия съвет. Така жилищата за ремонт са станали общо шест.

Деница Павлова предложи на Пленума на Висш съдебен съвет, че в случай, че няма искащи да извършват тази поръчка, тя да бъде предоставена на " Стройинженеринг-В ".

" Дружеството, което сме предложили, е сдружението, което извърши ремонта тук в постройката на Висш съдебен съвет, преди новият съвет да встъпи ", сподели Павлова и заяви стройността на " освежаването ". Тя посочи, че законът дава опция компанията да поеме поръчката без конкурс, тъй като цената й е под 50 000 лева без Данък добавена стойност. Предложението бе гласувано.

Интересното е, че Висш съдебен съвет е обявявал на два пъти поръчка за ремонт на четири жилището, само че реши да не афишира, когато жилищата са станали шест.

Фирмата на Валери Солаков е записана пред три години в село Баните, Смолянско с уставен капитал от 10 лева и единствено един служащ. Тогава той е единствено на 21 години. Фирмата му се специализира в дребни поръчки на държавните енергийни сдружения и локалната власт. Въпреки насъбраният тригодишен стаж компанията към момента е с капитал от 10 лева

Висш съдебен съвет евентуално не знае, само че компания " Стройинженеринг-В " има сериозен опит и в " транспортиране " на скъпи трансформатори за потребностите на " Електроенергийния систематичен оператор " (ЕСО).

В началото на 2014 година " Стройинженеринг-В " взема социална поръчка от ЕСО за " Транспорт, монтаж и ремонт на силови трансформатори до 110 Kv " с планирана стойност от 400 хиляди лева Фирмата печели поръчката с препоръчана най-ниска цена за превоз.

Условията по поръчката са компаниите да потвърдят оборот от включващ превоз, монтаж и ремонт на силови трансформатори за минимум 60 хиляди лева Към оня миг компанията няма никакъв опит с тази активност. Не единствено това, ами общият й оборот от основаването й е близо 10 000 лева Фирмата явно няма и механически благоприятни условия да транспортира сходни трансформатори, чиято тежест надвишава 50 тона.

Логично всичко това завършва с тежко произшествие. При опит да се качи на камион чисто нов трансформатор с цена близо 1 млн. лева техниката е изпусната и е деформирана съществено. Трансформаторът би трябвало да мине през главен ремонт, преди да бъде инсталиран, заяви тогава " Капитал дейли ". Малко по-късно ЕСО приключи поръчката със " Стройинженеринг-В ", а икономическа полиция стартира инспекция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР