Фирмата майка на Facebook Meta тихомълком пусна нова услуга, която

...
Фирмата майка на Facebook Meta тихомълком пусна нова услуга, която
Коментари Харесай

Facebook може да има номера ти, без да е споделен от теб! Има скрит инструмент, с който да го изтриеш.

Фирмата майка на Фейсбук Meta тихомълком пусна нова услуга, която разрешава на хората да ревизират дали компанията разполага с тяхната информация за контакт. Става въпрос за телефонен номер и имейл адрес. Дава опция тя да бъде изтрита и блокирана. 
Инструментът е разполагаем от май 2022 година, само че Meta наподобява не е споделила нищо обществено за него.
От Insider ни демонстрират инструмента, който е добре прикрит. Очевидно е наличен единствено посредством връзка, която е вградена в много забита страница в раздела за помощ на. Текстът на линка не дава никаква индикация, че ви изпраща към инструмент за отбрана на персоналните данни. 

Гласи просто „ Щракнете тук, в случай че имате въпрос по отношение на правата, които може да имате. “ Ще намерите връзката към него в края на публикацията, след инструкциите за приложимост.
Ето по какъв начин работи инструментът за блокиране на персонална контактна информация
След като фактически намерите инструмента за блокиране на контакти, всичко е много просто.

Компанията изяснява, че макар че може да не сте се записали за потребление на някоя съществена услуга на Meta – да вземем за пример приложението Фейсбук, Messenger или Instagram – тя въпреки всичко може да разполага с вашата информация за контакт. Може да имате акаунт, само че да сте избрали да не споделяте тази информация и тя въпреки всичко да е там. 

В продължение на доста години компанията е желала от потребителите, които се записват за някое от нейните приложения, да споделят телефонните си контакти. С оповестената цел да им помогне да намерят другари. Страничният резултат е, че Meta, чиито комбинирани приложения могат да се похвалят с съвсем 3 милиарда консуматори на ден, е натрупала незнайно, само че сигурно голямо количество персонална информация за контакт.
Въведете всеки номер или имейл, който желаете да проверите
Услугата ви пита дали желаете да сканирате за телефонен номер, стационарен номер или имейл адрес, който може да е бил качен от другар, който употребява главните приложения на Meta: Фейсбук, Messenger или Instagram.

Можете да ни помолите да потвърдим дали разполагаме с вашия телефонен номер или имейл адрес. Ако това е по този начин, можете да поискате да го изтрием от нашата база данни с адресни книги. За да предотвратим повторното му качване в тази база данни посредством нечия адресна книга, би трябвало да запазим копие в нашия лист за блокиране.

Можете да въведете всички данни за контакт, за които смятате, че може да са били качени в услугите на Meta. 

Сканирането за тези данни лишава няколко секунди и в случай че те се появят, Meta ще ви попита дали желаете тази информация за контакт да бъде блокирана. 
А ето по какъв начин наподобява това, в случай че Meta не съхранява данните ви на своите сървъри.
Ако желаете да извършите инспекцията, инструментът е поместен на.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР