Фирмата, която трябваше да строи допълнителни помещения на залата по

...
Фирмата, която трябваше да строи допълнителни помещения на залата по
Коментари Харесай

Строителна фирма, избрана да изпълни спортна база в Пловдив, фалира! Разпродават имотите на собственика ѝ

Фирмата, която трябваше да строи спомагателни пространства на залата по лека атлетика на Локомотив в Пловдив, е банкрутирала. Това е и повода преди няколко месеца Община Пловдив да подписа нов контракт за дострояване на пространствата.
Прочетете още
Става дума за " Индустриал ремонт строй " ЕООД на Михаил Москов, която се оказа е оповестена в неплатежоспособност единствено преди няколко дни. Фирмата бе определена на търг от Община Пловдив през 2020 година да строи спомагателните пространства към лекоатлетическата зала. Инвестицията за построяването на плана е на стойност към 150 000 лв., които са обезпечени от бюджета на Община Пловдив. По контракт „ Индустриал ремонт строй ” ЕООД имаше 240 дни, с цел да приключи разширението, само че изминаха много повече, а задължението не бе изпълнен.

Оказва се, че Москов е заседнал в задължения, а против него и компаниите му се водят редица каузи. В момента двама частни правосъдни реализатори продават негови парцели в село Дедево като обезщетение по разнообразни изпълнителни каузи. Едва ли притежателят на строителни компании желае да се разделя с апетитните имоти в едно от най-желаните планински села край Пловдив, но това неизбежно ще стане, откакто даже един и същия вкусен имот в центъра на селото е обект на два разнообразни търга, оповестени от двама разнообразни частни правосъдни реализатори. 

Проблемите стартират през 2021 и 2022 година, когато сдружението изпълнявало строителни работи на строителни обекти в Пловдив и София като при осъществяване на СМР и поради смяната на цените на строителните материали, договорните отговорности по подписаните контракти се оказали непостижими за осъществяване. Това от своя страна довело до образуване на данъчни отговорности, били наложени обезпечителни мерки-запор на банковите сметки на сдружението. След месец ноември 2021 година сдружението не било в положение да извършва правилно отговорностите си по подписаните контракти и надлежно да прави заплащания на обществени отговорности, осигурителни заплащания и работни заплати. Липсата на ликвидност довела до реакция на главните контрагенти на сдружението и всички контракти за строителство били прекъснати по искане на вложителите, и надлежно - били начислени неустойки, които в допълнение влошили опциите на сдружението да се разплаща с кредиторите си.       

Върху компанията на Москов има и запор от Национална агенция за приходите поради данъчни отговорности от над 900 000 лв.. Отделно съгласно плановете на компанията тя дължи към 1,2 млн. лв. по търговски контракти. Според документите компанията дължи над 2 милиона лв. общо по обществени и частни отговорности. 

Припомняме, че през март тази година градежа на новия корпус на " Локомотив " пое „ Електролукс Табаков и синове ООД ”. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР