Фирмата, която спечели търга за 10-годишен наем на паркингите до

...
Фирмата, която спечели търга за 10-годишен наем на паркингите до
Коментари Харесай

Провал за 10-годишния наем на паркинги в Хасково

Фирмата, която завоюва търга за 10-годишен наем на паркингите до комплекс „ 21 век “ и хотел „ Аида “ със 145 места в Хасково, е отказала да подпише контракта и надлежно да заплати 4.4 млн. лева, оповестиха от общината.

В полученото от компанията заявление се желае оповестяването на нова процедура, както и да бъде върнат депозитът от 65 256 лева, което съгласно кмета Дечев процедурата не планува.

Отказът на компанията да подписа контракта го принуди през вчерашния ден незабавно да внесе изключителна докладна за днешната сесия, в която предлага на съветниците общината да стопанисва паркингите, като за задачата учреди сдружение с общинския „ Тролейбусен превоз “.

Ако локалният парламент през днешния ден поддържа тази концепция, съгласно кмета Дечев, сдружението може да бъде готово до седмица. През този период- от понеделник, по време на празниците на Хасково, двата паркинга в центъра ще са безвъзмездни за жителите. След като още веднъж проработят, най-вероятното цената ще е като досегашната или като тази в синята зона, сочат от общината.

18 са точките в на днешното съвещание на хасковския общински съвет, което стартира от 9 ч. в зала „ Хасково “. Сред докладните е и докладът за осъществяването на миналогодишния общински бюджет.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР