Фирмата, която е струпала отпадъците под 62-ия километър на магистрала

...
Фирмата, която е струпала отпадъците под 62-ия километър на магистрала
Коментари Харесай

Отнемат лиценза на фирмата, чийто склад горя под АМ „Струма”

Фирмата, която е струпала отпадъците под 62-ия километър на автомагистрала “Струма” край Дупница, които се подпалиха и повредиха пътното оборудване, е в процедура по лишаване на лиценза. Това оповестиха от Министерството на околната среда и водите, представени от „ 24 часа”.
Компанията въобще не е имала издадено позволение за действия за предпазване на боклуци. При инспекция на терена на 23 май 2019 година специалистите от Регионална инспекция за опазване на околната среда са открили нелегално депониране на боклуци на мястото под виадукта на автомагистрала “Струма”, заради което е публикуван констативен протокол и наставление те да бъдат преместени и почистени до 31 юли 2019 година
Предписанието не е изпълнено, за което на компанията са формирани два акта – за предпазване на неопасни боклуци на неразрешено за това място и за несъблюдение на наставление по Закона за ръководство на отпадъците. Фирмата в действителност имала позволение за осъществяване на действия с боклуци, само че на други два терена в региона, а заради установените нарушавания Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник ще премине към процедура по лишаване на разрешението на сдружението за осъществяване на действия с боклуци след приключване на законовия период за обжалване на издадените актове и наказателни постановления.
Засега в пълномощията на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник е единствено да издаде наставление за премахване на отпадъците към притежателите на терените. Това са община Дупница и АПИ и тези наставления към този момент са издадени, споделиха от Министерство на околната среда и водите. Те би трябвало да отстранят намиращите се в тяхната благосъстоятелност боклуци. За АПИ срокът е до 2 септември 2019 година, а за общината - до 19 септември 2019 година Самата структура е съществено повредена от пожара, само че резултатите от експертизата ще бъдат оповестени в петък.
Според члена на Управителния съвет на пътната организация проф. Олег Асенов на оборудването е направена експертиза с присъединяване на експерти и на представители на изпълнителите на оборудването.
“Направени са проби за резистентност на носещите структури, за изместване на лагери и греди. В края на седмицата те ще бъдат систематизирани и тогава ще знаем дали може от идната седмица примерно да пуснем придвижването единствено в по една лента в една посока”, сподели проф. Асенов. Според него имало индикации, че носещата структура на северното платно е по-увредена и евентуално там стартирането на придвижването ще се забави.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР