Фирмата-изпълнител на проект на ВиК Пловдив, избрана от държавното дружество

...
Фирмата-изпълнител на проект на ВиК Пловдив, избрана от държавното дружество
Коментари Харесай

Д-р Кабаиванов: Фирмата-изпълнител на проект на "ВиК" ЕООД Пловдив, избрана от държавното дружество, работи в Карлово с бавни темпове

Фирмата-изпълнител на план на ВиК Пловдив, определена от държавното сдружение за осъществяване на негов план в Карлово, работи с мудни темпове, не основава добра организация и не осъществя положително осъществяване на подмяната на водопровода по улиците " Хан Крум ", " Опълченска ", " Парчевич ", " Криволак ", " Юмрукчал " и " Земеделска ". Изпратих писмо на 24 април. С казуса срещнах основния шеф на Главна дирекция " Оперативна стратегия " Околна среда " – Галина Симеонова, министъра на околната среда и водите доктор инж. Росица Карамфилова, шефа на " ВиК Пловдив " – инж. Огнян Кулишев, регионалния шеф господин Ангел Стоев и изпълнителния шеф на " Български ВиК холдинг " ЕАД – Ирена Георгиева.
 
 Писмото на кмета Кабаиванов Писмото на кмета Кабаиванов Източник: Община Карлово
В писмото си насочих молба за подпомагане от институциите, защото с изключение на, че бавните темпове на работа основават нараснало публично неодобрение измежду жителите на града, се стопира и осъществяването на плана на Общината за замяна на тротоарните настилки и изцяло преасфалтиране и пренареждане на паважа по шестте улици. До момента получих само копие от отговор, изпратен от инж. Кулишев до госпожа Ирена Георгиева, на 5 май. В това писмо шефът на ВиК осведоми за графика на идните действия и за желанието си да инициира среща в всички наранени институции. Община Карлово е добре осведомена със периодите в контракта, само че – ще повторя още един път - бавните темпове, с които изпълнителят работи, основават причина за несъблюдение на нашия план за полагане на нови настилки по шестте улици. Ежедневно получаваме десетки сигнали от жители. Търпението на жителите на Карлово към този момент е изчерпано!
 
Това сподели след среща, състояла се на 11 май, кметът на Карлово доктор Емил Кабаиванов. На срещата, проведена от регионалния шеф на Пловдив Ангел Стоев, участваха още заместник-кметът на община Карлово Данка Люртова, представители на надзорната компания, екипът за ръководство на плана на ВиК и техническият началник на фирмата-изпълнител.
 
Несериозно отношение от страна изпълнителя към институциите, взели участие в срещата, бе отсъствието на шефа на компанията. По време на диалога единомислещи с мнението на управлението на Общината бяха осъществяващите надзора и ВиК.
 
Благодаря на регионалния шеф господин Стоев за проведената среща. В понеделник, на 15 май, ще направя последна среща с инж. Кулишев, на която ще упорствам фирмата-изпълнител допустимо най-бързо да завърши дейностите по разкопаните улици, заяви още доктор Кабаиванов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР