Фирмата „Facebook Inc.“ съобщи, че лична информация за 87 милиона

...
Фирмата „Facebook Inc.“ съобщи, че лична информация за 87 милиона
Коментари Харесай

Facebook: Изтекли са данните на 87 милиона

Фирмата „ Фейсбук Inc. “ заяви, че персонална информация за 87 милиона консуматори, основно в Съединени американски щати, може да е била погрешно споделена с политическата консултантска компания „ Кеймбридж Аналитика ", което усилва предходните оценки, че засегнатите са над 50 милиона души, съобщи „ Ройтерс “.

Главният изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг сподели по време на конферентен диалог с публицисти, че Фейсбук не е установил „ никакво значително въздействие “ върху потреблението или продажбата на реклами след абсурда, въпреки че добави, че не е добре, в случай че хората не са удовлетворени от компанията.

Акциите се покачиха с над 3 % „ след биенето на камбаната “, т.е. след края на сесията на стоковата борса. Зукърбърг сподели на репортерите, че поема виновността за приключването на данни, което разгневи потребителите, рекламодателите и законодателите, само че сподели също, че към момента той е индивидът, който би трябвало да е отпред на основаната от него компания.

„ Когато изграждаш нещо като Фейсбук, което е без казус в света, ще има неща, които ще объркаш ", сподели Зукърбърг и добави, че е значимо човек да се учи от грешките си. Той сподели, че не знае измежду управителния екип на Фейсбук да се разисква негово отдръпване, въпреки че шефовете ще се изправят пред предизвикателство, в случай че решат да го отстранят, тъй като Зукърбърг държи контролния пакет от акциите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР