Фирмата е оператор на украинската газопреносна система и след като

...
Фирмата е оператор на украинската газопреносна система и след като
Коментари Харесай

Украйна предупреди ЕС за проблеми с газа

Фирмата е оператор на украинската газопреносна система и откакто стана известно решението на "Газпром " за анулиране договорите за пренос на природен газ през Украйна.

За да избегне дефицит на синьо гориво, украинската компания "Нафтегаз " подписа незабавен контракт за доставка с полската газова компания PGNiG. Доставките от Полша към Украйна ще възлязат на 60 милиарда м3 до края на март, с алтернатива да продължат и по-късно.

Природният газ ще тече през интерконекторната връзка "Германовице ", която съединява газопреносните системи на Полша и Украйна. Варианти за доставка на синьо гориво от Европа имат Румъния, Словакия и Полша.

Единствено България от страните в Европейски Съюз няма никаква връзка с газопреносните системи на прилежащите страни, като изключим тръбата през Румъния, която обаче се зарежда с съветски природен газ през газопреносната система на Украйна.

От десетина години държавните управления у нас подценяват условието на Брюксел да изградят интерконектори с Гърция, Сърбия и Турция. Единственият ни запас е в подземното вместилище в Чирен, само че то стига за 3-4 дни в зимни условия, когато потреблението на природен газ е по-голяма.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР