Фирмата ДЛВ, която поддържа разтопилите се улици в столичния район

...
Фирмата ДЛВ, която поддържа разтопилите се улици в столичния район
Коментари Харесай

Една улица ще се асфалтира като компенсация за разтопените пътища в София

Фирмата ДЛВ, която поддържа разтопилите се улици в столичния регион " Подуяне ", ще преасфалтира една от тях като отплата за вредите по останалите. Това излиза наяве от известие в профила на кмета на София Йорданка Фандъкова.

За своя сметка сдружението ще ремонтира ул. " Тодорини кукли ". Битумът, излят в пукнатините на улицата, се разтече при по-високите температури в понеделник. Това нанесе вреди по гумите на десетки коли, а вредите от разтичането на битума по тази и още 12 улици в региона още се отстраняват.

Тази вечер пътните платна ще бъдат измити, откакто преди този момент бяха посипани с пясък, с цел да се в профил размекналият се материал. Поетапно ще се мият част от ул. " Тодорини кукли ", ул. " Макгахан ", ул. " Васил Кънчев ", сектор от бул. " Владимир Вазов ", сектор от ул. " Резбарска ", ул. " Поп Грую ", ул. " Поручик Георги Кюмюрджиев ", ул. " Видини кули ", ул. " Ген. Липранди ", бул. " Дондуков " – от моста Чавдар до ул. " Кракра ".

Движението по тях ще се стопира, като ще бъдат пропускани колите на живущите. Измиването стартира след 22 часа, с цел да не се затруднява придвижването.

Фандъкова за следващ път заявява, че ДЛВ ще бъде глобена със 100% от месечната абонаментна такса, коят общината ѝ заплаща за поддържането на улици в региона. Отново обаче съответна сума на глобата не се оповестява. Във вторник зам.-кметът по строителството Цветан Божинов изясни, че сумите са разнообразни за другите улици и варират от 1500 до 4900 лв.. Конкретната сума и процентът на глобите щял да се дефинира от комисия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР