Фирмата Джи Пи Груп да бъде извадена от проектите с

...
Фирмата Джи Пи Груп да бъде извадена от проектите с
Коментари Харесай

Държавата вади Джи Пи Груп от всички проекти с евро и държавни пари?

Фирмата " Джи Пи Груп " да бъде извадена от плановете с европейско и държавно финансиране. Това е упълномощил министър председателят Бойко Борисов на ръководителя на организация " Пътна инфраструктура ". От компанията дадоха отговор, че се отхвърлят от градежа на тунел " Железница " от автомагистрала " Струма ", оповестява NOVA.
 Бойко Борисов пресцентър, Министерски съвет

Призивът на премиера идва, откакто прокуратурата образува досъдбно произвеждане по сигнал на уеб страницата " Бивол " и вицепремиера Томислав Дончев за подозрения за злоупотреби с европари.

" Не мога да позволи при толкоз старания, които поставям и единствените ми искания към строителните компании са били качество и период да се съблюдават, никакви други. И по тази причина съм упълномощил на Глосов, спазвайки закона, да откри форми още през днешния ден " Джи Пи Груп " да извади от плановете с европейски финансиране или държавно финансиране ", разяснява Борисов.

Аргументът на премиера е да отпаднат всевъзможни подозрения за злоупотреби.

" Аз не съм проверяващ орган. Моята политическа воля стига до такава степен всеки, който е обвинен и тече следствие, да го извадя от състезанията и да си потвърди правотата и невинността, в случай че е подобен, или назад. Няма да дам да ми се петни името. Така че да бъдат по този начин общителни - до момента в който си защитят правотата, нямат работа да вземат участие на състезания ", посочи министър председателят.-->

От Пътната организация оповестиха,че „ Джи Пи Груп “ сега взе участие единствено в един държавен план - рехабилитацията на пътя Крумовград-Ивайловград. Ремонтът се прави с европейски средства и коства 9 милиона лв..

" Обектът е почнал преди няколко месеца. Там ще засилим контрола. Просто няма по какъв начин да прекратим контракта. Там има периоди, които са свързани с европейско финансиране. Те са там в консорциум, не са независима компания, само че са водещ сътрудник в обединяването ", разясни инж. Светослав Глосов, ръководител на АПИ.

От Пътната организация са удовлетворени от осъществяването на западната дъга на София. Агенция няма забележки към строителството ѝ. В момента сдружението е определено за построяването на тунел " Железница ", който е част от автомагистрала " Струма ". Конкурсът е преустановен поради обжалване.

 Бойко Борисов пресцентър, Министерски съвет С публично известие до медиите от " Джи Пи Груп " обявиха, че се отхвърлят от строителството на тунела, с цел да се избегне загубата на средства от държавния бюджет, както и в поддръжка на пътната сигурност. От компанията допълват, че осъзнават действителната заплаха от неспазване на графика за осъществяване на плана. Категорични са, че постоянно са спазвали закона.

Премиерът Бойко Борисов добави, че е упълномощил на способените органи да наблюдават прецизно за качеството на пътната настилка: " Има компании за контрол, има способени органи, които получават заплата за това. Ако са го проспали - прокуратурата да ги упрекна и да ги вкара в пандиза. Който нарушава, да отива в пандиза ", безапелационен беше той.

 Бойко Борисов пресцентър, Министерски съвет
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР