Фирмата “Био майнинг” на предприемача Румен Гайтански - Вълка и

...
Фирмата “Био майнинг” на предприемача Румен Гайтански - Вълка и
Коментари Харесай

Вълка и горските оспорват бутането на незаконната хижа в ловно стопанство Искър

Фирмата “Био майнинг” на бизнесмена Румен Гайтански - Вълка и държавното Югозападно държавно горско дружество поотделно са изпратили несъгласие против бутането на противозаконната двуетажна сграда на брега на язовир “Искър” в едноименното ловно стопанство. Постройката е построена непозволено от компанията на Гайтански, с която горското дружество има 15-годишен контракт, подписан през 2016 година, за взаимни дивечовъдни действия. Възраженията са получени в регион " Панчарево " на 20 октомври, последната дата в 7-дневния период, в който заинтригуваните страни можеха да създадат това, прецизираха за Mediapool от тамошната администрация.

Съпротивата против бутането на противозаконната сграда действително идва откакто Дирекция Национален строителен надзор (ДНСК) и Върховната административна прокуратура (ВАП) откриха, че градежът е противозаконен. Възразява притежателят на земята, позволил противозаконния градеж в лицето на горското дружество, което е под шапката на земеделския министър Десислава Танева, и самата компания “Био майнинг”. От регион “Панчарево” прецизираха, че не могат да посочат претекстовете на двете страни за обжалването и че са пренасочили възраженията към Столична община и Направление “Архитектура и градоустройство”.

Mediapool попита ЮЗДП за претекстовете му за оспорването и чака отговор оттова. Изпратено бе и питане до Столична община по какъв начин ще продължи процедурата по отстраняването на противозаконните постройки, като за следващ път бе подложен въпрос дали кметът Йорданка Фандъкова е издала заповед за пускане на процедура за унищожаване на постройките. Процедурата се движи по член 225 а от Закон за устройство на територията, който споделя, че " кметът на общината или упълномощено от него длъжностно лице издава заповед за унищожаване на градежи от четвърта до шеста категория, противозаконни по смисъла на член 225, алинея 2, или на части от тях ". Законът не обвързва издаването на заповед непосредствено с изчитането на 7-дневния период, в който могат да постъпят възражения.

Миналата седмица от думите на Фандъкова се разбра, че сходно на парещ картоф тя е трансферирала проблема на основния проектант Здравко Здравков.

" Главният проектант следи периодите, като изтекат ще създадем това, което изисква законът ", отговори Фандъкова на въпрос издала ли заповед за премахването на противозаконния градеж, по този начин както сега изисква от нея Законът за устройство на територията. Самата тя не можа да си спомни по кое време изтичат периодите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР