Фирмата Автомагистрали - Черно море ще получи 50% от дължимите

...
Фирмата Автомагистрали - Черно море ще получи 50% от дължимите
Коментари Харесай

Държавата се разплаща с Автомагистрали-Черно море, но наполовина

Фирмата " Автомагистрали - Черно море " ще получи 50% от дължимите над 27 милиона лв. за ремонта, осъществен от нея на автомагистрала " Тракия " .

Това заяви на конференция министърът на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов , след среща с представители на строителната компания " Автомагистрали - Черно море ".

Служителите на компанията недоволстват поради неизплатени от страна на страната 27,6 милиона лв. за ремонт на Автомагистрала " Тракия " , а на 28 февруари в символ на митинг блокираха за към час пътния възел " Белокопитово " на Автомагистрала " Хемус " край Шумен. В днешния ден пък бе планувана обсада на Айтоския и Ришкия проход, само че протестните дейности бяха анулирани откакто министър Караджов изрази желание да ги одобри и чуе настояванията им.
 Автомагистрали - Черно море се отхвърлиха от плануваната за през днешния ден обсада, ще се срещнат с Гроздан Караджов
Автомагистрали - Черно море се отхвърлиха от плануваната за през днешния ден обсада, ще се срещнат с Гроздан Караджов

Причината за митингите на чиновниците са неизплатени от страната отговорности в размер на към 27 милиона лв.

През предходната година митингите на пътищарите започнаха точно от тази компания поради неизплатени средства от страната за поръчани поправки. Вече един път бе оповестено, че е реализирано единодушие и е контрактувана скица за заплащания.

Останалата половина от дължимата сума към компанията ще бъде дадена обаче едвам откакто приключи работата си специфичната комисия, натоварена да проверява договорите за пътно строителство, подписвани от предходното управление на страната , акцентира министър Караджов.

" Забавянето бе по чисто юридически аргументи. Днес към този момент мога да ви кажа, че към този момент е постъпил в Народното събрание, импортиран от депутати от ръководещата коалиция, план за решение, което дава опция на АПИ да се разплати отчасти по договорите за настоящ ремонт и поддръжка ", сподели той.
 Караджов и адвокати имат потребност от още време, с цел да платят на
Караджов и адвокати имат потребност от още време, с цел да платят на " Автомагистрали - Черно море "

50% от дължимите суми допустимо най-скоро

На второ място въпросният законопроект планува да даде опция на пътната организация да приключи към този момент почналите действия по ремонт на републиканската пътна мрежа. " На трето място се дава опция АПИ да продължи да разпорежда по тези контракти за настоящ ремонт и поддръжка до избора на нов реализатор ", сподели началникът на районното ведомство.

" Тези проблеми би трябвало да се изчистят. Знаете, че заварената обстановка не бе цветуща. Много правилни компании стават жертви на събитията, само че желаеме да почистим тази процедура държавни средства да се разплащат на комфортни и послушни компании ", съобщи на собствен ред депутатът от " Продължаваме промяната " и ръководител на районната комисия в Народно събрание Настимир Ананиев.

От " Автомагистрали - Черно море " приветстваха дейностите от страна на страната, само че занапред ще вземат решение дали да стачкуват още . " На база на получената информация ще срещнем нашите синдикални членове и те ще решат. Нашата съществена цел е да запазим работните места ", сподели Петя Стоянова, представител на синдиката КНСБ във компанията.

Случаят изобщо не е изолиран, акцентира още Нестимир Ананиев. Държавата пък била дебитор към безусловно всички компании, работили по публични инфраструктурни поръчки, посочи на въпрос на News.bg Гроздан Караджов.
 Работници от Автомагистрали - Черно море стопираха придвижването по Автомагистрала Хемус
Работници от Автомагистрали - Черно море стопираха придвижването по Автомагистрала Хемус

Синдикалните дейности нямат политически темперамент, а се борят само за опазване на работни места
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР