Фирма „Запрянови – 03“ ще обжалва решението на Окръжния съд

...
Фирма „Запрянови – 03“ ще обжалва решението на Окръжния съд
Коментари Харесай

Фирма Запрянови обжалва решението на съда за зоопарка в Пл...

Фирма „ Запрянови – 03 “ ще апелира решението на Окръжния съд за градеж на зоопарка в Пловдив, макар че делото е решено в нейна изгода. Пловдивските магистрати постановиха през януари, че общината би трябвало да заплати на изпълнителя на публичната поръчка близо 550 000 лв.. Останалите пари - съвсем 400 000 лв., претендирани дружно с лихвите от „ Запрянови “, не са приети.

„ Ще апелираме решението на съда и сега нашите адвокати приготвят възражението до горната инстанция. Ние сме си свършили работата правилно, разполагаме с всички документи за осъществените от нас строително-монтажни работи и държим да си получим вложените средства “, сподели за „ Марица “ шефът на сдружението и съучастник Вакрил Запрянов.„



Предприемачът акцентира, че в документите, приложени към делото, са отразени всички промени в първичния план – да вземем за пример, за оградите на няколко кафези. “Тези промени ни бяха предоставени от консултантите и одобрени от проектантите и общината. Включени са в заповедната книга и в нито един от документите не сме си разрешили да постъпим неточно. Ще се пазиме, а там - каквото реши съдът, “ разяснява Вакрил Запрянов.

Строителството на зоопарка стартира през 2015 година с цена 4,6 млн. лв., само че беше спряно след нашумялото обвиняване за нарушавания на процедурата за социална поръчка, което впоследстиве отпадна. Почти шест години зоологическата градина, проектирана за 22 хабитата върху 40 дка повърхност, стои като монумент на нелепостта с табели на оградата, че е строителен обект, и дузина маймунки – единствените животни в нея. По думите на Вакрил Запрянов зоопаркът е построен на 90 % и би могъл да се вкара в употреба за няколко месеца.



Преди две години, по време на договарянията с кмета Здравко Димитров и неговия екип, от компанията предложиха общината да се разплати за свършената работа, като в това време имаха подготвеност да го завършат до ключ. От градската администрация обаче отхвърлиха с претекст, че желаят да бъдат на чисто със сметките и прекратиха контракта. Запрянови взеха решение да си търсят парите посредством съд, освен това – с лихвите.

Междувременно от движимости лица, наети от общината, беше направена техническа експертиза на положението на обекта и дефектите, настъпили за времето на петгодишен престой. Още преди нарастването на цените на тока и строителните материали, довършителните работи и отстраняването на дефектите бяха изчислени на стойност над 800 000 лв.. Сега тази сума сигурно е минимум двойна.

Свързани вести Ще има ли Пловдив зоопарк? Общината кани Запрянови да договарят Закриват Оперативна програма "Зоопарк-Пловдив ", ето кой ще се грижи за маймунките Здравко Димитров: Няма по какъв начин да платим на "Запрянови " още 700 хиляди лева за зоологическата градина
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР