Фирма за бързи кредити ще трябва да плати 5000 лева

...
Фирма за бързи кредити ще трябва да плати 5000 лева
Коментари Харесай

ДАНС удари фирма за бързи кредити

Фирма за бързи заеми ще би трябвало да заплати 5000 лв. санкция, тъй като дала заем без да разпознава клиента си. След няколко обжалвания на наказателното разпореждане от ДАНС, втори съд удостовери нарушаването, оповестява.

В началото на 2020 година Държавна организация „ Национална сигурност “ /ДАНС/ поискали документи от "Би енд джи заем " ООД, компанията стояща зад "Макс Кредит ", с цел да ревизират има ли нарушавания в активността им. Вниманието на инспекторите незабавно било приковано от един контракт за заем, подписан в офиса на финансовата институция в Пловдив няколко месеца по-рано.

Чужденец, който непрекъснато престояване в България, отишъл и взел бърз заем - без обаче да се разпознава. В документите нямало копие от персонална карта или какъвто и да е различен формален документ, доказващ идентичност. Така действително сдружението е могло да отпусне заем на който и да е - на доверие, както се е показал и даже на човек с подправени имена или непозната идентичност.

След като от сдружението били известени за нарушаването си по Закона за ограниченията против изпирането на пари, "Макс Кредит " побързали да пояснят, че са събрали данните за индивида били събрани от удостоверението за непрекъснато престояване, като в мнението им се показало също по този начин, че откритият пропуск бил отхвърлен неотложно в хода на инспекцията.

Въпреки всичко това и обжалването пред Районен съд - Пловдив, а по-късно и пред Административен съд - Пловдив, магистратите и от двете инстанции за безапелационни - нарушени са правила против изпиране на пари. На сдружението е избрана най-ниската по закон санкция от 5000 лв..

От Административен съд - Пловдив показват в окончателното решение по проблема, че даже описаните по-късно документи за непрекъснато престояване не съставляват формален документ за идентичност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР