Фирма „ВГ“ АД бе определена за изпълнител на обществената поръчката

...
Фирма „ВГ“ АД бе определена за изпълнител на обществената поръчката
Коментари Харесай

Определиха изпълнителя на хотелското настаняване по време на европредседателството

Фирма „ ВГ “ АД бе избрана за реализатор на публичната поръчката с предмет: „ Хотелско настаняване за ръководителите на делегации и техните придружители при осъществяване на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година “, оповестиха от пресцентъра на Министерството за

Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018. Предложението на участника подхожда на условията, посочени в техническата спецификация, а общата препоръчана цена за изцяло осъществяване на поръчката не надвишава избрания финансов запас. Постигнатата цена за нощувка с включена закуска е в размер на 217,12 лв. без Данък добавена стойност. Общата цена за изцяло осъществяване на поръчката при 1808 броя нощувки е в размер на 430 249,76 лв. с включена закуска, туристически налог и Данък добавена стойност.

Обществената поръчка беше открита с Решение № ЗОП-01-15/ 03.07.2017 година на основния секретар на Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 (МБПСЕС2018). До крайния период за кандидатстване на 07.08.2017 година постъпиха три предложения от компаниите - „ ОССМО “ АД, „ Аргус Травел Интернешънъл “ ЕООД и „ ВГ “ АД.

След осъществяване на насрещна инспекция за верността на заявените данни, компания „ Аргус Травел Интернешънъл “ ЕООД беше отстранена поради даване на документи с погрешно наличие. По този мотив МБПСЕС2018 ще сезира Агенцията за публични поръчки по реда на Закон за обществените поръчки.

Останалите две компании - „ ОССМО “ АД и „ ВГ “ АД, бяха позволени до идващия стадий на публичната поръчка – до обществено отваряне на ценовите предложения.

След осъществени инспекции от страна на комисията, в ценовото предложение на „ ОССМО “ АД са установени редица несъответствия. Установено е, че участникът е подал спорна, погрешна и подвеждаща информация за доказване на сходство с авансово оповестените условия. В качеството му на медиатор на туристически услуги „ ОССМО “ АД оферира цена два пъти по-ниска от предлаганата цена за настаняване в 5-зведен хотел от притежател на хотелска база. След поискани спомагателни уточнения от „ ОССМО “ АД и след осъществяване на спомагателни насрещни инспекции със съответните хотелски бази, комисията откри безапелационни несъответствия в предоставените информации. Двата препоръчани от участника хотела заявяват, че изрично отхвърлят да дават хотелска база при изискванията, декларирани от медиатора „ ОССМО “ АД. Това е повода участникът да бъде отхвърлен от класирането и МБПСЕС2018 ще сезира Агенцията за публични поръчки по реда на Закон за обществените поръчки.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР