Фирма, свързана с някой си Христо Йорданов Христов, който е

...
Фирма, свързана с някой си Христо Йорданов Христов, който е
Коментари Харесай

"Оръжеен търговец" от България се появи като купувач на имение в Бевърли Хилс

Фирма, обвързвана с някой си Христо Йорданов Христов, който е или прочут основан в България търговец на оръжие или носи същото име като него, стои зад най-голямата имотна договорка на 2019 година в Бевърли Хилс, заяви сп.Variety. Изданието е било привлечено от новината от последните дни, че някой, който " явно е чужденец " е новият притежател на имение в фамозното с лукса си предградие на Лос Анджелис. Сделката е за 34.620 млн. $.

От американското списание няма удостоверение на това кой е действителният покупател и дали " Христо Христов " не е единствено подставено лице. Сделката е употребена и като мотив да се обърне внимание, че до момента в който цифровизацията и разкрития като " Досиетата от Панама " оставят малко неосветени места, сегментът на елитните парцели става все по-потаен.

Справка в базата данни opendata.government.bg демонстрира, че български жител Христо Йорданов Христов е един от шефовете на софийската компания Сейдж консултантс АД, която в предмета на активност е вписала при регистрацията си " вътрешно и външнотърговска активност с оръжие, муниции и със артикули и технологии с допустима двойна приложимост ". Възможно е тази компания да има поради и Variety, когато приказва за български оръжеен търговец.

Модерната постройка с разгърната повърхност от над 1300 кв. м е приключена през 2014 година и е оповестена през 2015 година за обмен за 55 млн. $, само че през август 2017г. към този момент се оферираше за 45 млн. $. Зад плана стои бившит израелски боен Гал " Гала " Ашер, който през последните години се прочу с няколко покупко-продажби на извънредно първокласни парцели, в това число една от тях за над 100 млн. $. Представител на купувача е Джим Хекенбърг от Rodeo Realty, един от водещите медиатори в Бевърли Хилс за сходни имения.

Имотът на Oxford way 916 е тъкмо зад хотел " Бевърли Хилс " и съгласно описанието има предверие с височина над 7.6 метра, 25-метров " компютризиран водопад със светлинно шоу, който е може би най-зрелищното сходно оборудване в региона ", огромна външна беседка, кино салон, конферентна зала и паркинг за 20 автомобила. Сградата е със 7 спални, 11 бани, огромен басейн с морска вода, 3 камини и " страхотна панорама към града ".


© openlistings.com
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР