Фирма SPM Bulgaria LLC, регистрирана в Колорадо (САЩ), получи разрешение

...
Фирма SPM Bulgaria LLC, регистрирана в Колорадо (САЩ), получи разрешение
Коментари Харесай

Коя е американската компания, спечелила проучване за нефт и газ във Врачанско?

Фирма " SPM Bulgaria LLC ", записана в Колорадо (САЩ), получи позволение да изследва за петрол и природен газ във Враца. Територията на находището е 4886 квадратни километра – в пъти по-голяма от площта на подземното газохранилище „ Чирен “, чийто притежател и оператор е „ Булгартрансгаз “.
Разрешението за търсене и изследване в площта на „ Блок 1-25 Враца - запад “ е за период от пет години като сдружението от Америка би трябвало да вложи в изследванията 7.4 млн. евро без Данък добавена стойност, а на страната да заплати 210 хиляди евро без Данък добавена стойност при сключване на контракта.
Президент и изпълнителен шеф на компанията е доктор Пол Кревело, под чието управление са също Società Petrolifera Mediterranea (SPM) Srl, Милано – дъщерно сдружение на SPM Overseas Corp. Той е някогашен основен изпълнителен шеф и основен действен шеф на Bahamas Petroleum Company Plc и други Има директно присъединяване в необятна интернационална кариера в Югоизточна Азия с Marathon Oil Company. Кревело е лекар на науките по морска геология и атмосферни науки, по философия и геология.

Българското държавно управление откри произвеждане за издаване на позволение за тази повърхност през ноември 2016 година, съгласно тогавашното прессъобщение " поради деклариран инвеститорски интерес ". Изискването беше претендентът да има финансови благоприятни условия да извърши дейностите по търсене и изследване, да е осъществил чисти доходи от продажби през последните 3 финансови години не по-малко от 4 млн. лева, да потвърди професионална подготвеност и опит в ръководството на минимум един план за търсене и изследване на подземни благосъстояния – петрол и природен газ.
В профила си в LinkedIn преди година Пол Кревело е оповестил, че си търси сътрудник за инвестицията в България.
За съществуването на огромни размери " нерисков запас " в площта, за която са очаквали позволение, от компанията се базират на своя опит, който е повече от две десетилетия в България като работеща или консултираща няколко интернационалните компании. " Това значи, че компанията ще може да форсира програмата за придобиване на сеизмични данни и да премине бързо към сондажна активност ", е написал Пол Кревело.
Със своето съобщение предприемачът търси вложители или младши сътрудник, който да влага до 2,5 млн. $ като част от началния капитал за присъединяване в началните етапи на работния развой.
Предложената работна стратегия на компанията " SPM Bulgaria LLC " включва 2-D и 3-D сеизмични изследвания. В интернет уеб страницата си тя се популяризира като фокусирана върху изследване на природен газ в Европа. Пише, че е чака да получи позволение за изследване върху 1,2 млн. акра повърхност (4887 кв.км) в Северозападна България и, че находището " Чирен " е на границата на разрешителното.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР