Фирма с основна дейност продажба на компютри, хардуер и периферни

...
Фирма с основна дейност продажба на компютри, хардуер и периферни
Коментари Харесай

Компютърна фирма ще доставя тестове за чума по животните за 336 хил. лв.

Фирма с съществена активност продажба на компютри, хардуер и периферни устройства ще доставя проби за потвърждаване на чума по животните за 336,184 лева

" Гобул вижън 2018 " е единственото сдружение, което дава отговор на изискванията на публичната поръчка, оповестена от Българската организация по сигурност на храните на 7 август. Тя е за доставка на " диагностични ветеринарномедицински средства за чума по дребните преживни животни ".

От описанието на поръчката излиза наяве, че предметът е диагностичен кит " Елайза "  за разкриване на антитела и антиген против вируса на чума по дребните преживни животни - 41,280 дози на обща стойност 276,364 лева без Данък добавена стойност.

" Елайза "  е способ в имунологията за детекция на патогени. Китът цели откриване на антитела, които вирусът е образувал в тялото на към този момент инфектираното и болно животно.

Под " кит " се схваща безусловно всичко належащо за осъществяване на съответния разбор - субстрати, ензими, буфери, в някои случаи даже епруветки, пипети и накрайници, само че без самия уред.

БАБХ търси още да закупи " набор от китове за диагностика на чума по дребните преживни животни посредством метода на полимеразно-верижна реакция (PCR) в действително време " - 2 000 дози с планирана стойност 59 820 лева без Данък добавена стойност.

RT-PCR e молекулярно-биологичен способ, който показва дали в животното е разполагаем вирусен генетичен материал. Това е генетичен тест, който се употребява и от френската лаборатория, потвърдила съществуването на чума по дребните преживни животни у нас.

Видът на публичната поръчка е договаряне без авансово съобщение. Тя не е разграничена на обособени позиции, а прогнозната стойност за нейното осъществяване е 336,184 лева

Защо процедурата е договаряне без авансово съобщение? Мотивът на БАБХ е, че е необходимо неотложно възлагане на публичната поръчка, защото има " съществуване на изключителни условия и не е допустимо да бъдат спазени периодите, включително съкратените, за открита, лимитирана процедура или спортна процедура с договаряне ".

От организацията са изпратили покана за присъединяване на една единствена компания - " Глобул вижън 2018 " ЕООД. 

Френската клиника " ID VET " е производител на диагностикумите, предмет на социална поръчка. Тя от своя страна е оторизирала  " Глобул Вижън 2018 " да предлага техните артикули. Поканеното сдружение също по този начин е получило документ за регистрация на тестванията по т.3 (бел. ред PCR тестове) от предмета на поръчката, което значи, че " Глобул вижън 2018 " само дава отговор на по този начин поставените условия. 

Справка в комерсиалния указател демонстрира, че активността на сдружението е " продажба на компютри, хардуер, периферни устройства, електронно офис съоръжение и софтуерни артикули, ремонт, поддръжка и преработване на компютри, създаване и поддръжка на компютърни осведомителни системи, програмиране, съвещания в региона на осведомителните технологии " - нищо общо с предмета на публичната поръчка.

Впечатление прави, че  " Глобул вижън 2018 " е записана на 6 юли 2018 година, едвам месец преди БАБХ да разгласи поръчката. Внесеният капитал в сдружението е 500 лева

Отварянето на офертите и договарянето ще се организира от комисия на 15 август в постройката на ведомството.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР