Фирма, регистрирана в България, се появи в списъка на санкционираните

...
Фирма, регистрирана в България, се появи в списъка на санкционираните
Коментари Харесай

САЩ санкционираха българска фирма, част от мрежа за заобикаляне на санкциите срещу Русия


Фирма, записана в България, се появи в листата на глобените от Съединени американски щати с лица, нарушаващи възбраните, наложени над Русия поради войната, която води в Украйна, заяви " Сега ". По-рано през днешния ден Вашингтон разгласи нови 22 физически и юридически лица от няколко страни, които за засечени да оказват помощ на съветския военно-индустриален комплекс. Съединени американски щати споделят, че тези лица са свързани в мрежа.

Според става въпрос за компанията " Ю-СТОУН ЛИМИТЕД " ООД (U-Stone Limited EOOD). Тя е записана в София през 2019 година Фирмата се занимава с " изследване, планиране, разработване, внедряване и сервизно обслужване на програмно обезпечаване, планиране, произвеждане и сервиз на електронни и електронно-изчислителна техника, индустриална, консултантска, посредническа и комерсиална активност и услуги, както и всяка друга активност, незабранена от закона. "

Основен акционер и шеф е Александър Волфович, удостоверява и инспекция на Булевард България в Търговския указател. Той е регистриран един път като кипърски жител в партидата на компанията - през 2019 година До есента на 2022 година е бил едноличен притежател. Сега главният дял във компанията е на записано в Обединените арабски емирства сдружение. Лице с имената Александър Волфович още веднъж попада в собствеността, само че към този момент против името му написа " страна България ".

Двамата синове на Александър Волфович - Станислав Волфович и Ариел Волфович, също са в листата, разгласен от Министерството на финансите на Съединени американски щати, като за тях Вашингтон споделя, че имат управителни функции в организации и сдружения на различен от глобените - Игор Владимирович Зименков. А Търговският указател свидетелства, че човек със същите имена е имал дял от " Ю-СТОУН ЛИМИТЕД " ООД до 2021 година

Александър Волфович попада и в останалите глобени компании, чиято благосъстоятелност се свързва със Зименков - 4 регистрирани в Кипър и една - в Израел, споделят от американското финансово министерство.

Търговският указател в България " издава " още една любопитна детайлност - човек на име Александър Волфович през ноември 2022 година записва в Бургас компания с името " Ю-Стоун Технолъджис " ООД. И против името написа " страна Израел ".

Според Съединени американски щати лицата в " мрежата на Зименков " са взели участие в планове, свързани с съветските отбранителни качества, в това число доставка на високотехнологични устройства на съветска компания - освен това в интервала, откакто Русия стартира пълномащабната си война в Украйна на 24 февруари 2022 година и Съединени американски щати и Европейски Съюз постановиха още по-строги наказания за Москва.

Някои членове на " мрежата на Зименков " са подкрепяли държавни съветски отбранителни предприятия като " Рособоронекспорт " OAO и държавната корпорация Ростех. Игор Зименков работи в тясно съдействие със сина си Натан Зименков и необятна мрежа от физически и юридически лица за продажби на съветски отбранителни артикули на държавни управления на трети страни. Според Съединени американски щати те са взели участие в голям брой покупко-продажби за съветска киберсигурност и продажба на хеликоптери в чужбина и са се заели непосредствено с евентуални клиенти на " Рособоронекспорт ", с цел да разрешат продажбите на съветско военно съоръжение.

В новия лист на Съединени американски щати като част от мрежата на Зименков фигурираи Макс Борисович Пифлакс (Maks Piflaks) - основан в Узбекистан шеф на Mateas Limited - едно от кипърските сдружения, както и неговият наследник Гилад Пифлакс. До септември 2022 година името Макс Пифлакс попада и като един от притежателите на записаната в София " Ю-СТОУН ЛИМИТЕД " ООД, след което трансферира акциите си на Александър Волфович.

Очаквайте детайлности.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР