Фирма отнесе глоба от 100 000 лева заради увредено жълто

...
Фирма отнесе глоба от 100 000 лева заради увредено жълто
Коментари Харесай

Фирма отнесе глоба от 100 000 лева заради увредено жълто паве


Фирма отнесе санкция от 100 000 лв. поради повредено жълто паве. Тя е била натоварена със задачата да подреди паветата в центъра на столицата, но след безобразното им разреждане, компанията не е получила нито един лев за този сектор – това са 260 милиона лв.. 

Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова пред bTV по отношение на пренареждането на жълтите павета към постройката на Народното събрание.

Няма данни за злоупотреби при ремонта на улица „ Граф Игнатиев " в София. Това е открила инспекцията на ОЛАФ, заяви още тя.

Столичната община планува възбрана за паркиране към храм паметника „ Александър Невски “.

„ За всички е доста неловко, че нямаме бюджет, само че с помощта на финансовата дисциплинираност, която постоянно сме имали, изключително в изискванията на рецесия, без да натоварваме жителите, на които тя се оказва още по-сериозно, работим, с цел да можем да имаме още по-висока събираемост и да използваме безплатни средства. За първото тримесечие на тази година имаме с 28 милиона повече събрани налози, благодаря на жителите. Очакваме с неспокойствие образуването на държавно управление и приемането на народен бюджет “, уточни тя.

„ Има две съществени провокации – градският превоз и увеличението на цените на строителни материали и приемането от Министерски съвет на методиката на индексация “, означи още Фандъкова.

„ И ние, и всички останали общини, имаме доста съответни задания с техническото застраховане на секционните изборни комисии. Длъжни сме да изпълняваме закона и напътствията на ЦИК. След последните промени в Изборния кодекс ще се гласоподава зад паравани, а не в тъмни стаички. Проблемът беше, че нямаше никакви механически параметри за това какъв брой да са високи, накъде да са обърнати и посредством сдружението на общините беше направено питане към Министерски съвет, само че отговорът беше ние да решим какво да вършим ", изясни столичният кмет.

" Затова написах писмо към ЦИК, с цел да погледнат съществено, тъй като до момента в който те боравят с документи, ние работим с хората, които желая да са спокойни. Взехме решение да използваме детайли от тъмните стаички, които към този момент имахме, и да бъде завършен заслон, който да бъде отворен към комисията. Избирателят ще бъде с тил комисията и тайната на неговия избор ще остане. А в това време няма да има опция да снима или да подменя бюлетини “, съобщи Фандъкова.

Тя уточни, че отговор от ЦИК не са получили, само че одобряват тази липса на отговор за единодушие.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР