Фирма от кръга на Гинка и Славчо Върбакови получи договор

...
Фирма от кръга на Гинка и Славчо Върбакови получи договор
Коментари Харесай

Фирма от кръга на Гинка и Славчо Върбакови с договор за синя зона


Фирма от кръга на Гинка и Славчо Върбакови получи контракт за синята зона в Пазарджик в качеството си на единствен претендент в извършения общински конкурс.

Само 10 минути е траяла през днешния ден откритата част на съвещанието на особено определената 5-членна комисия на Община Пазарджик с ръководител секретарят на Общината Румен Кожухаров за отваряне на офертите на искащите да вземат чартърен синята зона в Пазарджик, оповестява локалният вестник "Виделина ".

На състезанието се явява единствено стопанистващата сега паркинга на пазара в града компания „ Контур 7” ЕООД с шеф и притежател Румен Трендафилов.

При прегледа на документите се оказало, че всички са налице. Предстои ново намерено съвещание, на което ще бъде отворен дребният плик с ценовата оферта.

Кои са „ Контур 7” ЕООД?

Управителят на компанията Румен Трендафилов се появява за пръв път в Пазарджик като притежател и шеф на „ Гео Корект” ЕООД, записана в София, в ж.к. „ Манастирски ливади”. Фирмата има и клон в Ракитово с шеф сестрата на Славчо Върбаков, Малина Върбакова. Трендафилов има присъединяване в още 7 компании. На първия конкурс за отдаване чартърен на 6-те паркинга в Пазарджик, провел се през май 2016 година, „ Гео Корект” завоюва паркинг "Тракия ", напомня "Виделина ".

Проверка в комерсиалните регистри демонстрира, че през 2014 година сдружението няма активност, доходи и наети лица, само че в първата половина на 2016-а към този момент печели общинския търг.

Нещо повече - по информация на същото издание шестте компании, наели 6-те платени паркинга в Пазарджик, са все от кръга на Върбакови. След като наемателите уведомяват общината, че не са удовлетворени от броя паркоместа в паркингите, Община Пазарджик анулира търга и организира нов през септември 2016-а. Toгава Румен Трендафилов се явява като притежател на "Контур " 7. На състезанието - както на провелия се през май същата година - се явява единствено по един претендент за всеки обособен паркинг (в изискванията е заложено всеки претендент да може да се яви единствено за един от 6-те паркинга). Шестте явили се компании са предложили цени колкото минимално поисканите от общината. Така "Контур 7 " взема паркинга при градския пазар.

Румен Трендафилов, от своя страна, се оказва някогашен бизнес съучастник с майката на Славчо Върбаков - Кръстанка Върбакова. Двамата са имало обща компания - "Сими груп " ООД, която по-късно минава у неговата сестра Малина Върбакова. Дружеството съществува и до момента с регистрация в София, а съгласно "Виделина " е наказано на две инстанции да заплати на строителната компания „ Ивел-А” от Пазарджик 6-цифрена сума, дължима за осъществени строително-монтажни работи на кооперация, намираща се до кръговото при Минералната баня в Пазарджик. Нещо, което и досега не е направено. Според пазарджишкия Окръжен съд „ Сими груп” дължи на строителя общо 343 938,27 лв., понижени със сумата от 26 056.75 лв., до която съдът почита възражението за прихващане на „ Сими груп” ЕООД, или 317 881.52 лв.. След обжалване от страна на наказаната компания, Апелативен съд – Пловдив, през м. март 2012 година понижава размера на неизплатените от нея отговорности на 258 486,71 лв..

Обществената поръчка за отдаване чартърен на синята зона в Пазарджик е оповестена за период на осъществяването й 60 месеца или 5 години. Прогнозната цена (разходи на изпълнителя за този период) е посочено 982 255 лева без Данък добавена стойност. На процедура обаче тази сума е без значение, тъй като в проектодоговора е закрепен обезпечен най-малък месечен доход от активността в размер на 25 000 лева С други думи, събраното от изпълнителя над тази сума, му се превежда в границите на всеки месец. Ако обаче приходите на избраника на Общината в границите на даден месец са по-малки от 25 000 лева, той довнася разликата в общинската хазна. Това прави годишен доход за Община Пазарджик от 300 хиляди лева или за петте години от 1,5 млн. лева./offnews.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР