Фирма обяви намерението си да изгради модерен завод за бетонови

...
Фирма обяви намерението си да изгради модерен завод за бетонови
Коментари Харесай

Мащабна инвестиция: Изграждат завод за 10 милиона евро в Ново село

Фирма разгласи желанието си да построи съвременен цех за бетонови произведения в Ново село. Инвестицията е за 10 милиона евро и ще обезпечи работа на 50 души. Това заяви на профила си във Фейсбук кметът на община Стамболийски след среща с Иван Георгиев, шеф на Персенк Инвест и инж. Бакърджиев и адв. Георгиева от екипа му.
От страна на Общината в диалозите са взели участие гл. арх. Михаела Йончева-Райчинова, гл. инж. Костадин Аврамов и юристът Мая Петкова. Намеренията на вложителите е да изградят цех на терен, който не е земеделска земя и не попада в Натура 2000. " Веднага желая да кажа, че не става дума за рисково за екологията произвеждане. Напротив, приказваме за произвеждане на произведения от земновлажен бетон, при което не се генерират никакви рискови боклуци ", твърди Мараджиев.
 Георги Мараджиев със сериозна поддръжка за спорта в община Стамболийски Георги Мараджиев със сериозна поддръжка за спорта в община Стамболийски
" Когато приказваме за развиване на спорта в община Стамболийски, би трябвало да имаме поради, че за това са значими освен спортните площадки,...
Новото дружество ще даде опция за работа за 50 души, които ще са от общината и ще работят на терен и още 150 души, които индиректно ще работят с компанията. Желанието на вложителите е да пуснат пробно завода през март-април следващата година и през май към този момент да са на пазара.
" Запознах се с идейния план и мога да ви уверя, че става дума в действителност за доста актуален цех с най-висок клас машини и технология. На територията на страната има единствено още два такива завода – във Варна и в Елин Пелин. Инвеститорите са огледали места за построяването на завода и в други общини, само че са избрали нашата, поради близостта до жп-линия и автомагистрала и поради географското разположение, което е безусловно в центъра на България. За сериозните планове на вложителите приказва и това, че са кандидатствали за европейско финансиране на завода, само че тъй като сега не могат да получат такова, са намерили по различен метод средствата. От нас като общинска администрация желаеха да им съдействаме за по-бързо издаване на нужните документи, за което аз дадох обещание цялостна поддръжка. Не на последно място, когато се построи този цех, компанията ще бъде записана в нашата община и ще заплаща тук налози, 30 камиона са 130 000 лв. доход в общинската хазна ", оповестява още кметът на Стамболийски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР