Фирма, наета да разчисти пасища и земеделски земи, е отрязала

...
Фирма, наета да разчисти пасища и земеделски земи, е отрязала
Коментари Харесай

Лесовъди от СЦДП хванаха фирма сякла неправомерно дърва в държавни и общински гори

Фирма, наета да разчисти пасища и аграрни земи, е отрязала непозволено десетки дървета от общински и държавни горски територии.

Това установяваха лесовъдите от Държавно горско стопанство Плачковци в взаимна акция с Министерство на вътрешните работи и Регионална дирекция по горите Велико Търново. Във вторник, след получен сигнал, Северноцентрално държавно дружество – Габрово незабавно стартира инспекция по случая. Лесовъдите от Държавно горско стопанство Плачковци към СЦДП намират дървесината, обект на посягане, натоварена на тир, с публикуван превозен билет и маркирана с общинска марка, благосъстоятелност на Община Дряново, с позволение за разчистване на аграрни земи и пасища по Закона за запазване на селскостопанското имущество. Отрязаните дървета са от типовете габър, цер, клен и круша и са добити от няколко разнообразни места край дряновското село Руня, отвън обсега на издаденото позволение. Тирът, на който са натоварени общо 60 пространствени кубични метра дърва, огромна част от които нелегално добити, е арестуван и превозен до база за предпазване на арестувани движимости.
Огледите и измерванията не престават, за уточняване на точните количества нелегално добита дървесина и площта на засегнатите сектори. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР