Фирма, която преработва пластмаса е източник на замърсяването, довело до

...
Фирма, която преработва пластмаса е източник на замърсяването, довело до
Коментари Харесай

Отпадъци от пластмаса вероятно са отровили рибата в река Марица


Фирма, която преработва пластмаса е източник на замърсяването, довело до измирането на рибата в река Марица през днешния ден, считат от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пазарджик.

Това е компания "Екоинвест ", само че е допустимо да има и други компании. Екоинспекторите са взели проби от всички предприятия, навързани по поречието на река Пишманка, откъдето идва замърсяването.

По първични данни рибата е била отровена от мленки от пластмаса, които са попаднали в реката. Те се получавали при неправилна работа на пречиствателното оборудване и представлявали неразтворими субстанции, прецизираха от Регионална инспекция за опазване на околната среда.

От екоинспекцията са образували екип, който да обясни аргументите за огромното количество мъртва риба в Марица, още след приемането на сигнала от незабавния телефон 112 - към 10.30 ч.

Веднага е бил известен окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов, който, дружно с екипи на пазарджишката полиция, екоинспектори от Регионална инспекция за опазване на околната среда, Агенцията по сигурност на храните и Басейнова дирекция „ Източно беломорски район”, са подхванали инспекции на четири компании в региона на Пазарджик. Извършени са огледи и на три места по поречието на река Марица.

По формираното от районната прокуратура в Пазарджик досъдебно произвеждане са взети са проби от разнообразни сектори на река Марица, част от рибите са предадени за проучване в профилирана лаборатория, разпитват се очевидци, назначени са експертизи, които да дефинират типа на замърсяването и аргументите за измирането на рибата. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР