Фирма „Емко” ще строи нов завод в Монтанско, научи BulNews.bg.

...
Фирма „Емко” ще строи нов завод в Монтанско, научи BulNews.bg.
Коментари Харесай

Емко строи нов завод в Монтанско

Фирма „ Емко” ще строи нов цех в Монтанско, научи BulNews.bg. Компанията ще построи завод за произвеждане на корпуси за мотори на ракети C8 край село Горно Церовене. В момента чиновници отглеждат терени и търсят къде да разположат завода.
Новото произвеждане ще бъде осъществено с финансовата поддръжка на оперативна стратегия ”Иновации и конкурентоспособност” на Европейски Съюз. С европейските средства ще се внедри нова технология и ново съоръжение. В новия цех ще се инсталира неповторима преса с мощ от 500 тона (5000 kN), оповестиха през лятото от компанията.
Проектът е от изключителна значимост за софтуерното развиване на „ Емко”. Инвестицията е за 2 833 675 лева, от които 1 499 948 лева безплатна финансова помощ и 1 333 726 лева лично финансиране. Срокът за осъществяване е 18 месеца.
„ Емко” е основана през 1992 година и е профилирана в производството на необятна гама муниции, главно артилерийски и взриватели и има интернационален документ за търговия с оръжие. Производството е главно в Трявна, а в завода в Монтана работят към 400 души. След въвеждането на новото произвеждане броят на наетите ще се усили, настояват осведомени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР