Фирма Булснайт“ ЕООД е изпълнила задълженията си за доставка на

...
Фирма Булснайт“ ЕООД е изпълнила задълженията си за доставка на
Коментари Харесай

Доставчикът на щадящите тестове: Абсурдно е твърдението, че сме изчезнали

Фирма „ Булснайт “ ЕООД е изпълнила отговорностите си за доставка на щадящи бързи антигенни проби според клаузите на Договора, подписан с Министерството на здравеопазването. Така от сдружението дадоха отговор на питане от след сензационното изказване на здравния министър доктор Стойчо Кацаров при започване на предходната седмица, че са подписали контракта и са изчезнали.

Фирмата беше определена за снабдител по покана за закупуване на бързи антигенни проби за осъществяване на самостоятелно неинвазивно проучване на SARS-CoV-2 за скрининг на възпитаници от 1-4 клас, оповестена от Министерството на здравеопазването на 26.10.2021 година по критерии най-ниска цена. През цялото време на осъществяването на контракта поддържахме ежедневна връзка с представители на Министерството на здравеопазването. Към датата на изказването на министър Кацаров по време на брифинг от 09.11.2021, че „ единият снабдител подписа контракт, изчезна и не ги достави “, срокът за доставка на тестванията според контракта към момента не беше изминал и тези изказвания са неуместни и не отговорят на истината “, декларират от компанията.

Те прецизират, че не са се възползвали от правото си на отговор посредством медиите по-рано, с цел да не се въвличат в предизборна дискусия. Вместо това се фокусирали върху осъществяване отговорностите си по контракта.
" Изчезналият снабдител " на коронавирус тестванията за учениците не разяснява къде са тестванията
Единият от определените от Министерство на здравеопазването доставчици на тестове за учениците е избягал. Става въпрос за компанията " Булснайт ", заяви здравният...

Със своя дълготраен опит Булснайт ЕООД създава и осъществя новаторски решения в региона на медицината и осведомителните технологии “, допълват от сдружението.

Припомняме, че при започване на месец ноември Министерство на здравеопазването подписа контракти с „ Пи Кей Сайънтифик “ ЕООД и „ Булснайт “ ЕООД за доставка на общо 400 000 теста, по 200 хиляди с всяка от компаниите.

Сега е вход осъществяване на втората процедура, оповестена на 3-ти ноември – за обезпечаване на още 1 468 800 теста. 

Вчера, 15-ти ноември, здравното ведомство разгласява трета подред покана за доставка на щадящи антигенни проби – 1 103 800 броя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР