Фиорентина успя да стигне до впечатляващата победа с 5:2 над

...
Фиорентина успя да стигне до впечатляващата победа с 5:2 над
Коментари Харесай

Луд мач в Неапол! Фиорентина отстрани Наполи след 120-минутна битка

Фиорентина съумя да стигне до впечатляващата победа с 5:2 над Наполи. На " Диего Армандо Марадона " след доста драма, три червени картона и 120 минути изтощителна игра, " виолетовите " елимираха неаполитанци в осминафиналите на Купата на Италия.

Душан Влахович продължи голмайсторската серия и тази година, когато в 41-ата минута изведе " виола " напред в резултата, само че Наполи реагира бързо и в 43-ата минута Дрис Мертенс изравни 1:1. Смяташе се, че Наполи имаше огромно преимущество, когато вратарят на Фиорентина Бартоломей Драговски получи червен картон за фаул против Елмас в края на полувремето, само че в последна сметка това не донесе нищо за отбора му.
 Козенца разгласи публично Андреа Христов
Козенца разгласи публично Андреа Христов

Българинът към този момент има изиграни три мача за тима

В 58-ата минута на срещата Кристиан Бираги от свободен удар означи прекрасен гол от разстояние. Наполи остана с състезател по-малко, когато в 84-ата минута Лозано получи червен картон за нарушаване над Нико Гонзалес. Тогава мачът закупи друго измерение, с доста дуели на терена, с цел да получи втори жълт картон Фабиан Руис в 92-ата минута, а Наполи да играе с 9 играчи. Въпреки това, след обезверен опит на домакините, Петанья изравни на 2:2 в 94-ата минута, с цел да форсира продълженията.

В продълженията се усещаше, че Наполи играе с девет играчи, нещо, което Лоренцо Венути употребява в 105-ата минута на мача и Кшищоф Пионтек с първия си гол за клуба от Флоренция в 108-ата минута за 2:4, за Юсуф Малех постави сол на раните на домакините с гол в 119-ата минута за крайното 2:5.

Фиорентина ще играе с Аталанта на 1/4-финалите.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР