Фиорентина спечели с 2:0 домакинството си на Удинезе и записа

...
Фиорентина спечели с 2:0 домакинството си на Удинезе и записа
Коментари Харесай

Фиорентина спечели битката в средата на класирането

Фиорентина завоюва с 2:0 семейството си на Удинезе и записа едвам втори триумф в последните си девет мача във всички шампионати. Гаетано Кастровили откри резултата в седмата минута, а Джакомо Бонавентура се разписа в самия завършек на срещата.

Тимът на Винченцо Италиано стигна до успеха, макар че наставникът даде отмора на някои съществени играчи, с цел да ги резервира за реванша от Лигата на конференциите против Базел. След днешния триумф Фиорентина се изкачи на осма позиция и към този момент има преднина от три точки пред днешния си противник.

Домакините започнаха мощно мача и още в седмата минута поведоха. Първо Дънкан нацели гредата с приказен удар от далечна отдалеченост. Секунди по-късно топката стигна до Кастровили в наказателното поле и той откри резултата. Ситуацията можеше бързо да се утежни още повече за Удинезе, защото малко по-късно топката още веднъж беше във вратата на гостите. Барак се разписа, само че попадението бе анулирано заради засада на Иконе. Удар на Бираги от фал пък мина малко над вратата.

Фиорентина беше доста покрай втори гол в 35-ата минута. Тогава извънреден пас на Иконе изведе Брекало самичък против вратаря, който излезе да го спре. Хърватинът пусна топката под плонжа на Силвестри, само че тя се удари в гредата. В тази обстановка Ебоселе се блъсна в гредата в опита си да стигне до топката. След почивката Куаме не се възползва от добра опция.

Удинезе можеше да изравни в 79-ата минута. Влезлият малко по-рано Вивалдо Семедо насочи удар с глава, а топката се удари в дясната греда на Черофолини. При ответната офанзива Нико Гонсалес стреля над вратата от добра позиция. Аржентинецът не съумя и при идната обстановка, в която бе изведен зад отбраната. Интригата завърши в последната минута на игровото време, когато Бонавентура се разписа. След края на дуела Боневентура и Бекао получи червени картони поради препирня на терена.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР