Фиорентина победи с 2:0 Лацио и вече може да диша

...
Фиорентина победи с 2:0 Лацио и вече може да диша
Коментари Харесай

Фиорентина пречупи Лацио

Фиорентина победи с 2:0 Лацио и към този момент може да диша по-спокойно три кръга преди края на сезона в Серия " А ". Душан Влахович вкара и двата гола за отбора от Флоренция, който се изкачи на 13-о място в класирането. Загубата лиши Лацио от шансове да финишира в топ 4. Римските " орли " са 6-и в подреждането, на 5 точки зад Аталанта, Ювентус и Милан.

Лацио доминираше в притежанието на топката. Хоакин Кореа се озова на добра позиция след отлична офанзива на " орлите ", само че Бартломей Драговски избави. Стефан Раду беше идващият, който пропусна да се разпише. Румънецът засече с глава центриране от корнер, само че прати топката в навън. Никола Миленкович пък блокира удар на Чиро Имобиле.

В 32-ата минута Фиорентина поведе. Гаетано Кастровили пусна остроумен пас към Кристиано Бираги, той незабавно откри Влахович паралелно на голлинията и сърбинът нямаше по какъв начин да не означи. Това беше гол номер 20 през сезона за Влахович. Той е едвам четвъртият задграничен футболист на отбора от Флоренция с сходно достижение и първият след легендата Габриел Батистута.

След почивката Лацио взе самодейността. Гостите пробваха доста офанзиви по фланговете, само че центриранията им не носеха никаква изненада за бранителите във виолетово. В 60-ата минута централният бранител Херман Песейя пропусна да вкара втори гол за Фиорентина. Малко по-късно Влахович изскочи очи в очи с Пепе Рейна, само че испанският деец се намеси чудесно.

Лацио по този начин и не откри път към противниковата врата, а в 89-ата минута Влахович реши всичко. 21-годишният таран се пласира съвършено в наказателното поле след центриране от корнер на Ерик Пулгар и с глава не остави шансове на Рейна. В добавеното време Андреас Перейра от гостите получи червен картон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР