Фиорентина - Базел и Уест Хям - АЗ Алкмаар са

...
Фиорентина - Базел и Уест Хям - АЗ Алкмаар са
Коментари Харесай

Фиорентина - Базел и Уест Хям - АЗ Алкмаар в полуфиналите на Лигата на конференциите

Фиорентина - Базел и Уест Хям - АЗ Алкмаар са двата полуфинала във второто издание на най-новия европейски клубен шампионат Лига на конференциите, стана ясно довечера след изиграването на реваншите от четвъртфиналите.

В ранните дуели от 19.45 часа българско време Фиорентина одобри вкъщи Лех Познан след триумф с 4:1 в първата среща в Полша преди седмица. Наглед солидният задатък обаче бе на път да изиграе доста неприятна смешка на " виолетовите ", които очевидно бяха подценили срещата, а от това се възползваха гостите от Познан, които след попадения на Афонсо Соуса, Кристофер Велде от дузпаЛ и Артур Собиех изцяло заличиха пасива си до 69-а минута. Футболистите на Винченцо Италиано въпреки всичко се подвигнаха за последните минути и стигнаха до попадения посредством Рикардо Сотил и Гаетано Кастровили, с които италианците си подпечатаха и мястото в полуфиналите на конкуренцията след триумф с общ резултат 6:4.

По същото време драма не липсваше и в Нидерландия, където АЗ Алкмаар одобри Андерлехт след загуба с 0:2 в първия дуел. Играчите на АЗ съумяха да стигнат до триумф с 2:0 в постоянното време след две ранни попадения на Евангелос Павлидис и по този метод пратиха срещата в продължения. В добавеното време нов гол не падна и по този начин полуфиналистът трябваше да бъде избран след осъществяване на дузпи. При изстрелите от бялата точка обаче нидерландците се оказаха по-точни и по този начин заслужиха място измежду най-хубавите четири тима в конкуренцията.

В късните срещи Уест Хям разруши с 4:1 вкъщи белгийския Гент и по този метод " чуковете " затвърдиха отличните усещания, които оставиха с представянето си от началото на Лигата на конференциите. Срещата в Лондон обаче несъмнено не стартира по най-хубавия метод за британския отбор, който се оказа догонващ в резултата в 26-а минута след попадение на Юго Кайперс. Още до почивката Майкъл Антонио изравни резултата, а през втората част в границите на по-малко от 10 минути Лукас Пакета, Деклан Райс и още веднъж Антонио донесоха триумфа за своя отбор и класирането за идната фаза.

Далеч по-оспорвана борба се получи на южния бряг във Франция, където Ница одобри Базел след 2:2 в първата среща. И този път двата тима не съумяха да се победят в постоянното време, откакто Гаетан Лаборд даде задатък на домакините в 9-а минута, само че малко преди края на постоянното време Жан-Кевин Огюстен беше прецизен за швейцарците, с което изпрати конфликта в продължения. В тях Касим Адамс беше прецизен в 98-а минута, с цел да изпрати Базел към полуфиналите.

Полуфиналните срещи в третия по мощ европейски клубен шампионат ще се изиграят на 11 и 18 май, а огромният край в конкуренцията е на 7 юни в Прага.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР