Финтех стартиращата компания Revolut потвърди, че е била засегната от

...
Финтех стартиращата компания Revolut потвърди, че е била засегната от
Коментари Харесай

Заради кибератака данни на десетки хиляди потребители на Revolut са изтекли

Финтех започващата компания Revolut удостовери, че е била наранена от ориентирана хакерска атака, която е разрешила на хакери да получат достъп до персоналните данни на десетки хиляди клиенти. Това каза Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, в ефира Bloombergtv.

Говорителят на Revolut Майкъл Бодански сподели пред TechCrunch, че " неоторизирана трета страна е получила достъп до детайлите на дребен % (0,16%) от нашите клиенти за къс интервал от време “. Компанията е разкрила злонамерения достъп късно на 10 септември и е изолирала офанзивата до идната заран.

" Веднага идентифицирахме и изолирахме офанзивата, с цел да ограничим дейно нейното влияние и се свързахме със засегнатите клиенти “, сподели Бодански. " Клиентите, които не са получили имейл, не са наранени. “

Revolut, която има банков лиценз в Литва, не сподели тъкмо какъв брой клиенти са наранени. На нейния уеб страница се споделя, че компанията има почти 20 милиона клиенти; 0,16% биха означавали към 32 000 клиенти. Въпреки това, съгласно разкриването на информация за хака на Revolut пред управляващите в Литва, видяно за първи път от Bleeping Computer, компанията споделя, че 50 150 клиенти са били наранени от нарушаването, в това число 20 687 клиенти в Европейското икономическо пространство и 379 литовски жители.

Revolut също отхвърли да каже какви видове данни са били налични, само че сподели пред TechCrunch, че не са били налични или откраднати средства при случая. В известие, изпратено до засегнатите клиенти, оповестено в Reddit, компанията сподели, че " не са били налични данни за карти, ПИН кодове или пароли “. Разкриването на нарушаването обаче гласи, че хакерите евентуално са получили достъп до частични данни за заплащане с карта, дружно с имената, адресите, имейл адресите и телефонните номера на клиентите.

Разкритието на информацията за хака гласи, че опасността е употребила способи на обществено инженерство, с цел да получи достъп до базата данни на Revolut, което нормално включва увещание на чиновник да съобщи сензитивна информация като паролата си. Това се трансформира в известна тактичност при последните офанзиви против редица добре известни компании, в това число Twilio, Mailchimp и Okta.

Но Revolut предизвести, че пробивът наподобява е задействал фишинг акция и прикани клиентите да бъдат деликатни, когато получават известия по отношение на пробива. Стартъпът уведоми клиентите, че няма да се обажда или да изпраща SMS известия с искане за данни за вход или кодове за достъп.

Като защитна мярка, Revolut също е образувал специфичен екип, претрупан със задачата да следи сметките на клиентите, с цел да се увери, че парите и данните са в сигурност.

" Приемаме произшествия като тези необикновено съществено и бихме желали откровено да се простим на всички клиенти, които са били наранени от този случай, защото сигурността на нашите клиенти и техните данни е наш главен приоритет в Revolut “, добави Бодански.

Миналата година Revolut събра 800 милиона $ пресен капитал, оценявайки стартъпа на повече от 33 милиарда $.

Илон Мъск ще дава отговор на въпроси на юристите на Twitter Inc. на 26 и 27 септември, разяснява Попов последните вести към оспорваната покупка на компанията за 44 милиарда $. Изслушването, което ще се организира при закрити врата в адвокатска адвокатска фирма в Уилмингтън, Делауеър, може да бъде удължено с още един ден, в случай че е належащо.

Адвокатът на Мъск, Алекс Спиро, ще би трябвало да се яви на личното си чуване на 25 септември, излиза наяве от настрана подадено заявление. Спиро може да няма доста какво да каже по време на предварителния разпит, споделя Лари Хамермеш, професор по право в Университета на Пенсилвания, който специализира в корпоративни разногласия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР