Финтех компанията Revolut обяви, че ще прекрати крипто услугите си

...
Финтех компанията Revolut обяви, че ще прекрати крипто услугите си
Коментари Харесай

Revolut спира крипто търговията в САЩ

Финтех компанията Revolut разгласи, че ще приключи крипто услугите си за потребителите в Съединени американски щати заради предизвикателната регулаторна среда в страната.

От 2 септември клиентите от Съединени американски щати към този момент няма да могат да подават поръчки за покупка на криптовалути. Те обаче могат да продължат да подават поръчки за продажба до 2 октомври. След 3 октомври платформата ще бъде изцяло затворена за потребителите от Съединени американски щати, което значи, че те няма да могат да купуват, продават или държат никакви криптовалути.

Решението за прекъсване на достъпа до криптовалути в Съединени американски щати беше взето в съдействие с банковия сътрудник на Revolut в страната, Metropolitan Commercial Bank. Като аргументи за този ход компанията уточни изменящия се регулаторен пейзаж и несигурността на крипто пазара в Съединени американски щати.

Струва си да се означи, че това решение визира единствено потребителите на Revolut в Съединени американски щати и няма да повлияе на потребителите отвън страната. Също по този начин това решение визира по-малко от 1% от световните клиенти на Revolut, употребяващи криптовалути.

Съобщение следва предходното решение на Revolut да извади от листата с скъпи бумаги някои токени, в това число Polygon (MATIC), Solana (SOL) и Cardano (ADA), в отговор на изказванията на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC), че те са нерегистрирани скъпи бумаги. Потребителите, притежаващи тези токени, трябваше да ги продадат преди 18 септември, като на тази дата токените ще продължат да бъдат изключвани от листата.

За американските консуматори на Revolut, които не съумеят да продадат своите криптовалути преди 2 октомври, компанията ще ликвидира всички останали средства на 3 октомври, като даде на потребителите настоящата пазарна цена за всеки токен по това време.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР