Финландското студио Remedy Entertainment обяви, че е придобило правата над

...
Финландското студио Remedy Entertainment обяви, че е придобило правата над
Коментари Харесай

Remedy Entertainment придобиха правата на Control

Финландското студио Remedy Entertainment разгласи, че е придобило правата над Control, Condor и Control 2. Сумата, която компанията е платила на 505 Games за правата над заглавието е €17 милиона.

Според съглашението сред двете компании разработчикът поема правата за издание, разпространяване, маркетинг и други Що се отнася до 505 Games, издателят ще разгласява Control до 31.12.2024. След тази дата, компанията ще спре да получава финансови облаги от заглавието.

В особено известие по случая, Remedy Entertainment декларират, че трансакцията съставлява атрактивна опция за напредък в средносрочен проект.

„ Тази трансакция ще ни разреши да преговаряме за по-изгодни покупко-продажби за актуалните и бъдещи игри от света на Control. По този метод ние решаваме бъдещето на Control – дали да го издаваме сами или с сътрудник. Това ще направи допустимо бъдещето вложение и нови партньорски съглашения. Договорът ни разрешава да разтеглим вселената на Condor 2 и Condor, както и цялата поредност до даже още по-голям триумф от преди “, написа основният изпълнителен шеф на Remedy Тео Виртала.

„ И до момента в който сърдечно се разделяме, бих желал да благодаря за партньорството ни през годините и установяването на Control като гейм поредност с голям капацитет за бъдещето “.

Remedy се носят на вълната на триумфа след топлия банкет на геймъри и рецензия на Alan Wake 2. Настоящата договорка ще даде на компанията цялостен надзор над това, което тя дефинира, като „ свързаната галактика на Remake “. Става дума за визия, която сплотява световете на Alan Wake и Control и ги развива като една обща галактика.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР