Финландските власти решиха временно да спрат да предоставят убежище на

...
Финландските власти решиха временно да спрат да предоставят убежище на
Коментари Харесай

Финландия спря да дава убежище на бягащи от мобилизацията руснаци

Финландските управляващи взеха решение краткотрайно да спрат да дават леговище на руснаци, избягали от мобилизация в страната си, написа локалното издание Helsingin Sanomat.

Миграционната работа на страната изясни този ход с нуждата да се събере повече информация за обстановката в Русия и да се оценят последствията от отхвърли на леговище за руснаците.

Финландия се зае със събирането на данни през есента на предходната година, само че то се оказа мъчно, съобщи един от районните шефове на звеното за даване на леговище Юха Симила. " Трябва да разберем за кого се отнася мобилизацията, какви са последствията от отхвърли да се служи в армията. Дали това ще докара до наказване, отнемане от независимост или нещо друго? ", обясни той.

Според него за чиновниците на миграционната работа е мъчно да схванат какво ще се случи, в случай че руснак откаже да води война. " Не можеш да напишеш и да търсиш такова нещо в Google ", сподели Симила.

След оповестяването на мобилизацията в Русия на 21 септември 2022 година 743 руснаци са поискали леговище във Финландия, а за цялата година е имало повече от 1100 такива молби.

Указът на Владимир Путин за мобилизацията не е преустановен и някои разпореждания от него не престават да работят, както сподели преди дни представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Украинското разузнаване допуска, че в Русия ще последват нови няколко талази на готовност, а към този момент се приказва и за поредна атака в Украйна през февруари-март.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР