Финландските фермери, отглеждащи животни за кожи, първи в ЕС ще

...
Финландските фермери, отглеждащи животни за кожи, първи в ЕС ще
Коментари Харесай

Финландия започва да ваксинира срещу COVID-19 норките си

Финландските фермери, отглеждащи животни за кожи, първи в Европейски Съюз ще стартират да имунизират норките си против ковид. Това заяви през днешния ден браншовата организация ФИФУР (FIFUR), представена от ТАСС.

Финландската кожарска индустрия ще стане първата в Европейски Съюз, която ще стартира да имунизира животни против Коронавируса, сподели ръководителката на организацията Маря Тиура.
Финландската организация за храните е издала позволение за потреблението на ваксина против COVID-19 за норки, създадени от ФИФУР взаимно с група учени от Хелзинския университет. Ваксината е наречена ФуркоВак (FurcoVac) и е пробен препарат, отговарящ на условията на управляващите за сходни медикаменти.

Разработването на имунизацията е почнало през есента на 2020 година за да се предотврати вероятно разпространяване на вируса из финландските ферми за кожи.

Препаратът е бил тестван в университетска лаборатория и във финландско стопанство, като имунният отговор на животните се е оказал на задоволително положително ниво.

За разлика от Дания и Нидерландия, където се наложи да бъдат умъртвени милиони норки, във Финландия все още не е регистриран нито един случай на ковид измежду животинките.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР