Финландските депутати одобриха със 167 гласа спорен законопроект, който позволява

...
Финландските депутати одобриха със 167 гласа спорен законопроект, който позволява
Коментари Харесай

Финландия ще връща мигранти от границата с Русия

Финландските депутати утвърдиха със 167 гласа противоречив законопроект, който разрешава на граничната полиция да връща мигранти от трети страни, опитващи се да влязат от територията на Русия. Хелзинки счита, че дейностите на прилежащата страна са „ хибридна война “ против националните му ползи. Финландското държавно управление се аргументира, че Москва насочва чужденци без документи за идентичност към границата сред двете страни, с цел да ускорява натиска върху граничните чиновници.
Този закон е подготовка за обстановка, в която Финландия може още веднъж да се трансформира в цел на хибридно въздействие посредством ръководена миграция на хора, които търсят леговище. Надявам се да не се наложи потреблението на закона, само че ние би трябвало да сме готови.
Петери Орпо – министър председател на Финландия

Документът, чиято годност ще бъде една година, беше утвърден с най-малък брой гласове, нужни за приемането му в 200-членния парламент в Хелзинки.

Критиците на закона считат, че той влиза в несъгласие с конституцията на Финландия и интернационалните ѝ задължения в областта на правата на индивида.

Комисарят по правата на индивида към Съвета на Европа Майкъл О`Флахърти прикани за отдръпване на законопроекта. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР