Финландски съд постанови, че нападателят от град Турку, убил две

...
Финландски съд постанови, че нападателят от град Турку, убил две
Коментари Харесай

Убиецът от Турку очаква съдбата си

Финландски съд постанови, че нападателят от град Турку, умъртвил две дами и ранил осем души, би трябвало да бъде арестуван под стража по съмнения в ликвидиране, осъществено по терористични подбуди, и опит за ликвидиране, съобщи ТАСС.

Нападателят е в болница, откакто бе прострелян от полицията след нападението. Той чу решението на съда посредством видеоконферентна връзка от болничното заведение.

Вчера стана ясно, че обвиненият се споделя Абдул Рахман Мешках. Той е на 18 години и е претендент за леговище от Мароко. Мешках дошъл във Финландия предходната година. В края на 2015 година и началото на 2016 година бил в Германия, само че съгласно немското вътрешно министерство не е кандидатствал за леговище там. Освен 18-годишния претендент за леговище полицията задържа още четирима мароканци, обвинени за офанзивите, в които отхвърлят да са забъркани.





Финландската работа за разузнаване Супо заяви, че при започване на годината локалната полиция и тя самата са получили сигнал за Мешках, че се е радикализирал и се интересува от екстремистки идеологии. Не е имало обаче информация, че той може да извърши атентат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР