Финландската оръжейна компания Patria предлага на България възможности за трансфер

...
Финландската оръжейна компания Patria предлага на България възможности за трансфер
Коментари Харесай

Финландия ни предлага бронирани машини, които да се произвеждат в България

Финландската оръжейна компания Patria предлага на България благоприятни условия за трансфер на технологии и локално произвеждане, ако страната ни избере да закупи бронирани модулни транспортни средства (AMV) от компанията.

Компанията предлага скица за присъединяване в индустрията и локално произвеждане, която ще остави повече от 50% от инвестицията в България. " България ще може да изнася локално създадени транспортни средства на пазари на трети страни ", показват от компанията.

Концепцията на Patria за локално произвеждане е в сходство с желанията на българското държавно управление да включи промишлеността на страната в стратегиите за рационализация на българската войска.

Компанията е мажоритарна благосъстоятелност на финландската страна и е стратегически сътрудник на финландската войска.

През лятото две от най-големите международни оръжейни компании - американската Textron и немската Rheinmetal насочиха обща оферта за 100 бойни бронирани машини и 138 специфични и осигуряващи машини (инженерни, разследващи, за здравно и логистично осигуряване). Предложението е военната техника да бъде основана особено за българската войска и да се създава у нас.

През април 2016 година хърватският конгломерат Djuro Djakovic заяви, че едно от неговите звена е спечелило контракт за произвеждане на бронирани бойни транспортни средства за Patria, който ще бъде продаден на трети пазари, на стойност 26 млн. евро.

Финландската компания към този момент е осъществила планове за локално произвеждане в Полша, Словения и Южна Африка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР